Reteaua Corect

Engie cumpără rețeaua de gazoducte TAG și își extinde prezența în Brazilia

Scris de newsreporter in 21 iulie 2020 la 11:26, in Business. 457 vizualizari Intra in discutie Taguribrazilia, Engie, gazoducte, tag shortlinkhttp://crct.ro/nwoX

Gigantul energetic brazilian Petrobras a anunţat luni vânzarea participaţiei de 10% pe care o mai deţinea la reţeaua de gazoducte TAG unui consorţiu alcătuit din compania franceză de utilităţi Engie şi fondul canadian de investiţii CDPQ, o tranzacţie evaluată la un miliard de reali (187,5 milioane de dolari), transmite Reuters potrivit Agerpres, citat de Știripsurse.ro.

Tranzacţia va ajuta Engie să se extindă într-un sector aflat în creştere rapidă, în timp ce Petrobras îşi va reduce datoria.

Acelaşi consorţiu a câştigat anul trecut licitaţia pentru preluarea a 90% din TAG, care deţine 4.500 de kilometri de gazoducte, cu o ofertă de 8,6 miliarde de dolari.

Subsidiara Engie din Brazilia a anunţat luni că suma de un miliard de reali a fost plătită integral companiei Petrobras, controlată de stat.

Secretarul de stat Salim Mattar din Brazilia a declarat că tranzacţia arată că statul îşi reduce prezenţa în sectoarele cheie şi deschide calea pentru mai multă concurenţă.

Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

Statul francez deţine o participaţie de 23,6% la Engie, fostul GDF Suez.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE România este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Engie Servicii, Engie Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds.

Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.