Reteaua Corect

Energia regenerabilă, un teren minat pentru şefii de companii

Scris de newsreporter in 07 februarie 2020 la 12:03, in Business. 408 vizualizari Intra in discutie Taguriceo, energie regenerabila, Engie, Isabelle Kocher shortlinkhttp://crct.ro/nvE8

CEO-ul Engie, care urmărea transformarea ”verde” a gigantului, a fost dat afară de board, după ce acţionarii şi-au pierdut încrederea că direcţiile alese pentru companie pot aduce creştere, scrie Ziarul Financiar.

Singura femeie de la vârful unei mari companii franceze listată la bursă, Isabelle Kocher, CEO Engie, a fost dată afară, după un scandal cu consiliul de administraţie, scrie Financial Times.

Engie a anunţat marţi că boardul companiei nu va propune reînnoirea mandatului lui Kocher, care expiră în luna mai, punând astfel capăt eforturilor ei de a transforma fostul monopolul al companiilor de gaze deţinute de stat şi de a aduce o revoluţie ”verde” a energiei regenerabile.

Încercând să transforme radical business-ul de 60 de miliarde de dolari al Engie, Kocher a vândut mai multe divizii care foloseau combustibili fosili, precum explorarea de petrol şi gaze.

Procesul s-a desfăşurat în paralel cu orientarea companiei către arii noi, precum energia regenerabilă şi servicii eficiente energetic. Totuşi, preţul acţiunilor a rămas jos, la fel ca în cazul multor giganţi europeni din acelaşi sector, ceea ce a dus la nemulţumirea generalizată a board-ului şi la înlăturarea CEO-ului în vârstă de 53 de ani.  

Statul francez este cel mai mare acţionar Engie, cu o participaţie de 23,6%. Analiştii erau de acord cu principiile din spatele viziunii lui Kocher, care focusau compania pe trei direcţii principale: amprentă redusă de carbon, infrastructură de gaz şi servicii eficiente energetic. Totuşi, membri boardului nu au fost convinşi că acestea sunt direcţii credibile de creştere pentru Engie.

Plecarea ei de la conducerea companiei arată că acţiunile blue-chip listate în cadrul CAC 40 al bursei din Franţa au rămas fără niciun şef de sex feminin. 

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.