Reteaua Corect

Elon Musk intenționează să retragă Tesla de pe bursă

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat marți că intenționează să retragă de pe bursă constructorul de mașini electrice vârf de gamă, determinând suspendarea temporară a tranzacționării acțiunilor pe Bursa din New York, scrie Capital.ro.

În câteva postări pe Twitter Elon Musk a afirmat că are intenţia să retragă Tesla de pe bursă şi că va rămâne PDG. Acesta a asigurat că are finanţarea necesară pentru operaţiune.

Informaţia a provocat suspendarea tranzacţionării acţiunilor pe Wall Street, în condiţiile în care acestea se apreciau cu peste 7%. Tranzacţionarea s-a reluat cu un sfert de oră înainte de închidere, acţiunea terminând şedinţa cu un avans de aproape 11%.

 

Cu puţin înainte de închiderea bursei, Tesla a confirmat că Elon Musk are într-adevăr intenţia să retragă compania de pe bursă dar a precizat că decizia finală va fi luată în urma unui vot al acţionarilor.

Acest anunţ intervine în momentul în care se multiplică atacurile speculatorilor, care pariază pe prăbuşirea Tesla, o strategie financiară denumită "short selling". Aceştia nu cred că Tesla va reuşi să respecte calendarul de producţie al Model 3, vehicul care ar urma să transforme compania în constructor de masă.

"Vizez retragerea Tesla de pe bursă la 420 de dolari (pe acţiune). Finanţare asigurată", a scris Musk, pe Twitter, la jumătatea şedinţei de tranzacţionare pe Wall Street.

La acest preţ, Tesla ar valora peste 71 de miliarde de dolari şi ar fi cu aproape 20 de miliarde mai scumpă decât General Motors, cel mai mare constructor auto american. Ar fi cea mai mare operaţiune de retragere de pe bursă, ceea ce ridică chestiunea finanţării. 

De unde va face rost Elon Musk de aceşti bani? Va folosi LBO (leverage buy out), o operaţiune care permite unui holding creat special în acest scop să răscumpere Tesla împrumutând masiv bani? 

Recordul este deţinut până în prezent de grupul energetic american TXU Corp care a fost cumpărat de fondurile KKR, TPG şi Goldman Sachs în 2007 pentru 44 de miliarde de dolari. 

Tesla are o legiune de fani, de la actorul Leonardo DiCaprio până la rapperul Kanye West.

Spre deosebire de o companie cotată la bursă, o societate care nu este cotată nu este supusă obligaţiilor legale în materie de transparenţă precum publicarea rezultatelor trimestriale sau salariile şi bonusurile acordate conducerii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.