Reteaua Corect

Elon Musk, 'bomba' săptămânii: Intenționează să-și construiască propriul telefon

Scris de newsreporter in 27 noiembrie 2022 la 12:07, in Business. 364 vizualizari Intra in discutie Tagurielon musl, Twiter shortlinkhttp://crct.ro/nAvW

Noul șef al Twitter, Elon Musk, a declarat că nu se opune ideii de a-și crea propriul smartphone dacă Apple și Google vor elimina aplicația de pe platformele lor, anunță Yahoo News. După ce a stârnit controverse la începutul acestei săptămâni, propunând o "amnistie generală" pentru conturile suspendate, Musk a răspuns la sugestia prezentatoarei de dreapta Liz Wheeler, care a sugerat că ar trebui să creeze un nou telefon dacă giganții tehnologici aleg să scoată Twitter din magazinele lor de aplicații, relatează Știripesurse.

Wheeler a subliniat că acest demers nu ar fi o provocare pentru un om care construiește rachete spre Marte și a afirmat că "jumătate din țară ar renunța cu plăcere la iPhone și Android, care sunt părtinitoare la spionaj" și ar cumpăra în schimb ceea ce ea a numit "tELONphone".

Musk a declarat că are în vedere această idee ca ultimă soluție. "Sper cu siguranță că nu se va ajunge la asta, dar, da, dacă nu există altă opțiune, voi face un telefon alternativ", a scris el.

Musk s-a confruntat cu reacții negative pentru că a apărat restricțiile laxe după preluarea Twitter, luna trecută, în valoare de 44 de miliarde de dolari (37 de milioane de lire sterline). El a insistat asupra faptului că conturile care nu au "încălcat legea sau nu s-au implicat în spamuri flagrante" vor fi permise din nou pe platformă.

În trecut, Twitter a implementat interdicții asupra conturilor pentru conținut îndoielnic, abuzuri, dezinformare, extremism, amenințări cu violența și încălcarea confidențialității sau a drepturilor de autor. Fondatorul Tesla a revenit deja asupra interdicțiilor impuse unor figuri controversate, inclusiv lui Donald Trump, al cărui cont a fost interzis pentru discursuri periculoase în urma atacului din 6 ianuarie de la Capitoliu.

De asemenea, noul director executiv al Twitter i-a reintrodus pe platformă pe profesorul de dreapta Jordan Peterson și pe comedianta Kathy Griffin, care își schimbase pseudonimul în "Elon Musk". Propunerea de "amnistie" a lui Musk ar implica probabil o revenire mai amplă a interdicțiilor.

De când Musk a finalizat preluarea, Twitter s-a confruntat cu o multitudine de necazuri. După ce Twitter a sugerat în mod controversat că va începe să perceapă taxe lunare pentru sistemul de verificare "blue check", platforma a înregistrat o proliferare a conturilor false și o creștere a numărului de tweet-uri cu insulte rasiale, potrivit Centrului pentru combaterea urii digitale.

Musk a provocat, de asemenea, un exod în masă al angajaților după ce le-a spus acestora să se angajeze să respecte noul etos al companiei sau să plece. În urma concedierilor masive după preluare, cel puțin 1.200 de persoane au demisionat, potrivit The New York Times.

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.