Reteaua Corect

Elon Musk anunță că și Apple întoarce spatele Twitter

Scris de newsreporter in 29 noiembrie 2022 la 11:08, in Business. 236 vizualizari Intra in discutie TaguriApple, elon musk, Twitter shortlinkhttp://crct.ro/nAwC

Elon Musk a declarat luni că Apple a ameninţat că va exclude Twitter din App Store şi că a oprit în mare parte reclamele pe Twitter, fiind cea mai cunoscută companie care a scos reclame de pe platforma de socializare din cauza preocupărilor legate de politicile de moderare a conţinutului sub noul său proprietar, transmite Reuters, conform news.ro, citat de Știripesurse.

Mişcarea aliniază producătorul de iPhone la o listă în creştere de companii, de la General Mills la producătorul de automobile de lux Audi of America, care au oprit sau întrerupt publicitatea pe Twitter de la cumpărarea acesteia de către miliardar, pentru 44 de miliarde de dolari, luna trecută.

”Apple a încetat în mare parte să mai facă reclame pe Twitter. Urăşte libertatea de exprimare în America?”, a spus Musk într-un tweet.

Mai târziu, el a etichetat contul de Twitter al directorului general al Apple, Tim Cook, într-un alt tweet, întrebând ”ce se întâmplă aici?”

Musk a spus ”da” ca răspuns la o întrebare a unui utilizator dacă Apple ameninţă prezenţa Twitter în App Store sau are cerinţe de moderare.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Cea mai valoroasă companie din lume a cheltuit aproximativ 131.600 de dolari pe reclame pe Twitter între 10 noiembrie şi 16 noiembrie, în scădere de la 220.800 de dolari între 16 şi 22 octombrie, cu o săptămână înainte ca Musk să încheie acordul de preluare a Twitter, potrivit companiei de măsurare a areclamelor Pathmatics.

Musk, un autodescris absolutist al libertăţii de exprimare, a declarat la începutul acestei luni că Twitter a înregistrat o scădere ”masivă” a veniturilor şi a învinuit grupurile de activişti pentru presiuni exercitate asupra agenţilor de publicitate.

Vânzările de reclame reprezintă aproximativ 90% din veniturile Twitter.

Platforma a restabilit în ultimele zile contul fostului preşedinte al SUA Donald Trump, precum şi al comediantei Kathy Griffin şi al reprezentantei din Camera Reprezentanţilor Statelor Unite, Marjorie Taylor Greene.

Reintegrarea lui Trump a determinat o coaliţie de activişti pentru drepturile civile să spună săptămâna trecută că îi îndeamnă pe agenţii de publicitate de pe Twitter să emită declaraţii despre scoaterea anunţurilor de pe platformă.

La o prezentare pentru agenţii de publicitate din luna mai, unele agenţii de publicitate şi mărci erau deja sceptice , din cauza temerilor că Musk ar putea reduce moderarea conţinutului şi protecţia securităţii pe platformă.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.