Reteaua Corect

Șeful FMI trage un semnal de alarmă: varianta Delta amenință țări cu probleme

Economia mondială se redresează în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19) într-un ritm nesusţinut, din cauza accesului inegal la vaccinuri, varianta Delta ameninţând acele ţări care se confruntă cu un deficit de produse medicale esenţiale, a declarat miercuri economistul-şef al Fondului Monetar Internaţional, Gita Gopinath, la reuniunea anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite Reuters, arată Agerpres, potrivit Știripesurse.

La peste un an de la începutul pandemiei, multe state încă se confruntă cu virusul, în special în urma creşterii cazurilor de infectare cu varianta Delta. Indonezia, Malaysia, Thailanda şi Australia au înăsprit restricţiile din cauza focarelor.

"Chiar în acest moment vedem un acces extrem de inegal la vaccinuri, inclusiv la diagnostice şi la tratamente. Prin urmare, ceea ce vedem este o redresare divergentă. Principala problemă este cum să ajungem la un nivel ridicat al vaccinării peste tot în lume", a afirmat oficialul FMI.

Referindu-se la creşterea numărului de cazuri în Africa Sub-Sahariană şi în America Latină, Gopinath a explicat că există ţări care nu fac teste la cerere, nu au echipamente de protecţie sau oxigen pentru a "supravieţurii acestei creşteri".

După cel mai sever declin al economiei mondiale post-război, în 2020, FMI se aşteaptă la o redresare robustă în acest an. În aprilie, instituţia a îmbunătăţit estimările privind avansul economiei mondiale la 6% anul acesta, dar ţările emergente vor înregistra îmbunătăţiri mai reduse decât ele dezvoltate.

Criza " a fost excepţional de regresivă" începând de la securitatea alimentară şi până la sărăcie sau nivelul datoriei, a declarat economistul-şef al Băncii Mondiale, Carmen Reinhart.

Între timp, pe fondul redresării inegale, multe ţări se confruntă cu presiuni inflaţioniste ridicate, a avertizat Reinhart.

Statele Unite se confruntă cu presiuni tranzitorii privind inflaţia dar există riscuri ridicate, a apreciat Gopinath. Oficialul a adăugat: "Multe din cauzele inflaţiei sunt tranzitorii, există motive să credem că până anul viitor inflaţia va reveni la normal. Desigur, există întotdeauna riscuri ridicate".

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.