Reteaua Corect

Șeful Deutsche Bank avertizează: Europa și SUA, la un pas de recesiune

Scris de newsreporter in 22 iunie 2022 la 10:11, in Business. 270 vizualizari Intra in discutie Taguriceo, Christian Sewing, Deutsche Bank, europa, recesiune, sua shortlinkhttp://crct.ro/nzLD

Europa şi SUA se confruntă cu o probabilitate mare de recesiune, deoarece băncile centrale sunt forţate să înăsprească agresiv politica monetară pentru a combate inflaţia, potrivit CEO-ului Deutsche Bank, Christian Sewing, citat de CNBC, relatează Știripesurse.

Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană (BCE), Banca Naţională Elveţiană şi Banca Angliei au luat toate măsurile pentru a controla inflaţia săptămâna trecută, deşi în grade diferite, informează News.ro.

Inflaţia preţurilor de consum în zona euro a atins un nou record de 8,1% în mai, iar BCE şi-a confirmat intenţia de a începe creşterea ratelor dobânzilor la reuniunea sa din iulie.

Liderii băncilor centrale şi economiştii din întreaga lume au recunoscut că înăsprirea agresivă a politicilor monetare care ar putea fi necesară pentru a controla inflaţia ar putea risca să arunce economiile în recesiune, creşterea fiind deja încetinită din cauza confluenţei factorilor globali.

Apropierea Europei de războiul din Ucraina şi dependenţa acesteia de importurile ruseşti de energie fac continentul vulnerabil la conflict şi la o potenţială oprire a fluxurilor de gaze ruseşti.

”Un lucru este clar: dacă are loc o oprire bruscă a gazelor ruseşti, probabilitatea ca o recesiune să vină mai devreme este evident mult mai mare. Nu există nicio îndoială. Dar aş spune că, în general, avem o situaţie atât de dificilă încât probabilitatea unei recesiuni şi în Germania, sau în Europa în 2023 sau anul următor, este mai mare decât am văzut-o în oricare dintre anii precedenţi şi că nu este doar impactul acestui război îngrozitor, ci uitaţi-vă la inflaţie, uitaţi-vă la ce înseamnă asta pentru politica monetară”, a spus Sewing Annette Weisbach într-un interviu exclusiv acordat CNBC.

Alături de inflaţia rezultată în urma războiului din Ucraina şi a sancţiunilor asociate împotriva Rusiei, lanţurile de aprovizionare au fost, de asemenea, blocate de cererea care şi-a revenit după pandemie şi de revenirea măsurilor de control al Covid-19, mai ales în China.

”Aceasta este o situaţie atât de dificilă încât avem trei, patru factori care pot avea un impact grav asupra economiei şi toate acestea, reunite în acelaşi timp, înseamnă că există multă presiune asupra economiei şi, prin urmare, probabilitatea ca o recesiune să vină în Europa, dar şi în SUA, este destul de mare”, a spus Sewing.

Având în vedere această confluenţă de provocări, Sewing a spus că este din ce în ce mai reticent să se bazeze pe modelele tradiţionale, deoarece economia se confruntă cu ”o furtună perfectă” de ”trei sau patru pârghii reale care pot provoca, la sfârşitul zilei, o recesiune”.

Cusut a spus că inflaţia este cea mai mare îngrijorare, totuşi.

”Aş spune că inflaţia este ceva care mă îngrijorează cel mai mult şi, prin urmare, cred că semnalul pe care l-am primit de la băncile centrale, fie că este vorba de Fed, dar acum şi de BCE, este semnalul potrivit. Trebuie să luptăm împotriva inflaţiei pentru că, la sfârşitul zilei, inflaţia este cea mai mare otravă pentru economie”, a spus el.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.