Reteaua Corect

Economia SUA se clatină

Scris de newsreporter in 06 aprilie 2020 la 10:31, in Business. 417 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, economie, fed, sua shortlinkhttp://crct.ro/nvVb

Preşedintele Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard, nu crede că economia sau piaţa muncii din Statele Unite sunt în cădere liberă, chiar dacă instituţia pe care o conduce a anticipat în luna martie că rata şomajului poate atinge 32% din cauza pandemiei de coronavirus, relatează CNBC, conform news.ro, potrivit Știripesurse.ro.

”Cerem oamenilor să stea acasă pentru a investi în sănătatea naţională şi le cerem să se folosească de programul de asigurare de şomaj pentru a obţine banii necesari plăţii facturilor în perioada în care stau acasă, astfel încât autorităţile să încerce să ţină virusul sub control”, a afirmat Bullard în timpul emisiunii “Face the Nation”  de la televiziunea CBS.

În urmă cu numai câteva zile, datele guvernamentale au arătat că 6,6 milioane de americani au solicitat săptămâna trecută indemnizaţii de şomaj, totalul pentru ultimele două săptămâni fiind de 10 milioane de cereri.

La sfârşitul lunii martie, Rezerva Federală din St. Louis a estimat că până la 47 de milioane de americani şi-ar putea pierde locurile de muncă din cauza opririi activităţilor în timpul epidemiei.

Marcel Vela continuă rugămințile pentru 'frații din diaspora': Nepotul meu rămâne în Elveţia de Paşte

Pierderile unui număr atât de mare de locuri de muncă ar urca rata şomajului la circa 32%, un nivel mai ridicat decât în Marea Criză Economică.

Estimarea Fed nu ia în considerare lucrătorii care ar putea opta să iasă de pe piaţa muncii, care ar reduce rata şomajului. De asemenea, această estimare nu ţine cont de programul de 2.000 de miliarde de dolari aprobat la nivel federal, care măreşte beneficiile pentru şomaj şi oferă împrumuturi avantajoase pentru firmele mici care păstreazî angajaţii.

Bullard a spus că economia americană mergea destul de bine înainte de intensificarea pandemiei. ”Nu este nimic în neregulă cu economia în sine”, a spus oficialul Fed.

Acesta a afirmat anterior că economia americană va putea să îşi revină puternic după şocul provocat de coronavirus.

”Acesta este un trimestru special şi după ce virusul va dispărea şi dacă ne vom juca cărţile corect şi vom păstra totul intact, atunci toată lumea va putea reveni la muncă şi totul va fi bine”, a declarat acesta pe 25 martie, la CNBC.

Întrebat la CBS dacă previziunile că economia SUA îşi va reveni cu putere după scăderea pandemiei de coronavirus reprezintă ”un scenariu perfect”, Bullard a reiterat că este posibilă o astfel de revenire, dar că totul depinde de modul în care va fi implementat răspunsul naţiunii.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.