Reteaua Corect

Economia SUA, previziuni pozitive pentru următorii trei ani

Scris de newsreporter in 27 septembrie 2018 la 09:31, in Business. 43 vizualizari Intra in discutie Taguridobada cheie, economie, fed, preziviuni, statele unite, sua, trei ani shortlinkhttp://crct.ro/ntlU

Rezerva Federală americană (Fed) a majorat, miercuri, din nou şi în unanimitate, ratele dobânzii cheie, cu un sfert de punct procentual, la un nivel între 2% şi 2,25%, după cum era de aşteptat, transmit Reuters şi Bloomberg, potrivit România Liberă.

Fed apreciază că va face o nouă majorare a acestei rate în decembrie, alte trei anul viitor şi încă una în 2020. În aceste condiţii, instituţia prognozează, practic, cel puţin încă trei ani de creştere economică, consideră Reuters.

Mai exact, dobânda cheie ar ajunge peste trei ani la 3,4%, aproximativ o jumătate de punct procentual peste ceea ce Fed consideră drept rata de dobândă neutră, respectiv care nici nu stimulează şi nici nu limitează economia.

În plus, această politică monetară strânsă este estimată să fie menţinută pe parcursul anului 2021, ultimul an care este cuprins în prognoza Fed.

De asemenea, oficialii Fed estimează că economia americană din acest an va creşte cu 3,1%, peste prognozele iniţiale, şi va continua să se extindă moderat pentru încă alţi trei ani. Evoluţia se datorează unei rate reduse a şomajului şi a unei inflaţii stabile în jurul nivelului de 2%.

 
Analiştii Bloomberg subliniază că această creştere a ratei dobânzii a fost decisă în ciuda criticilor lui Donald Trump, iar prognoza asupra economiei a rămas optimistă, deşi preşedintele american şi-a continuat războiul comercial cu China.

După opt majorări, ciclu început în a doua jumătate a anului 2015, în prezent, rata dobânzii cheie a Fed este la cel mai ridicat nivel din octombrie 2008, imediat după falimentul Lehman Brothers, reamintesc analiştii Bloomberg, citați de România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.