Reteaua Corect

Economia germană își revine spectaculos

Scris de newsreporter in 20 iulie 2021 la 10:32, in Business. 364 vizualizari Intra in discutie Taguricrestere, economie, germania, revenire shortlinkhttp://crct.ro/ny9q

Economia germană, cea mai importantă economie europeană, este pe punctul de a recupera terenul pierdut în perioada pandemiei graţie accelerării ritmului de creştere în trimestrul al treilea, susţine Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Bloomberg. Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre, relatează Știripesurse.

Într-un raport publicat luni, Bundesbank prognozează că Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere solidă în al doilea trimestru şi ar urma să accelereze în trimestrul al treilea.

Ponderea mare ocupată de industrie a ajutat economia germană să treacă mai bine prin pandemie comparativ cu majoritatea economiilor importante din zona euro dependente de turism, care abia cum încep să recupereze decalajul şi deja se confruntă cu noi restricţii de călătorie pe fondul unui nou val de infecţii.

"Cu condiţia să nu existe regrese semnificative cu privire la pandemie iar blocajele de aprovizionare în sectorul manufacturier să se reducă, cel puţin gradual, ritmul expansiunii economice ar urma să fie mai rapid în timpul verii iar Produsul Intern Brut ar putea reveni la nivelul de dinainte de criză în trimestrul al treilea", a informat Bundesbank.

Deşi în raportul său lunar de conjunctură, publicat luni, Bundesbank nu face nicio referire la inundaţiile care au devastat partea de vest a Germaniei, un raport separat publicat de grupul bancar ING Groep estimează că, pe ansamblu, impactul provocat de acest dezastru natural economiei germane va fi unul limitat.

Motivul este că inundaţiile din landurile Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, şi Renania-Palatinat au afectat mai degrabă micile firme de familie decât marile zone industriale.

"Impactul economic total ar trebui să fie unul limitat, chiar dacă impactul asupra sectoarelor de retail şi ospitalităţii, care au suferit deja enorm în perioada carantinei, nu ar trebui subestimat", a declarat analistul ING, Carsten Brzeski. "Ironia cu acest gen de dezastre naturale este că deseori refacerea caselor şi infrastructurii ar pute avea un impact pozitiv asupra PIB-ului în viitor", a adăugat analistul ING.

Ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a promis un ajutor de urgenţă în valoare de cel puţin 300 milioane de euro pentru victimele inundaţiilor şi un program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro pentru oraşele afectate de inundaţii.

La finele lunii aprilie, Guvernul de la Berlin şi-a îmbunătăţit previziunile de creştere pentru acest an până la un avans al PIB de 3,5%. Luna trecută însă, ministrul Economiei, Peter Altmaier, s-a arătat chiar mai optimist, apreciind că Germania ar putea înregistra în acest an o creştere economică de până la 4%.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.