Reteaua Corect

Economia germană flirtează din nou cu recesiunea

Scris de newsreporter in 17 februarie 2020 la 12:07, in Business. 421 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, germania, recesiune shortlinkhttp://crct.ro/nvGS

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a stagnat în trimestrul patru în condiţiile încetinirii consumului privat şi cheltuielilor de stat, reînnoind temerile privind o posibilă recesiune, scrie Reuters, potrivit Ziarului Financiar.

Economia germană şi-a pierdut din suflu în condiţiile în care producătorii săi rămân blocaţi într-o recesiune generată de scăderea exporturilor, iar sectorul auto, un pilon major al acesteia, se confruntă cu o tranziţie costisitoare către auto­ve­hicule electrice şi cu tensiunile comerciale dintre SUA şi Chi­na. Acum, epidemia de coronavirus reprezintă un risc în plus.

Consumul privat şi cheltuielile de stat au impulsionat creşterea, iar dacă aceste două sectoare continuă să se contracte în acest an, teama de recesiune se va intensifica.

„Credem că economia va continua să flirteze cu recesiunea în prima jumătate a acestui an“, arată Andrew Kenningham din cadrul Capital Economics.

O veste bună în cadrul datelor a fost reprezentată de revizuirea în sus a ratei de creştere pe T3 la 0,2% de la 0,1%.

Guvernul german se opune apelurilor privitoare la lansarea de stimulente fiscale, însă acestea s-ar putea intensifica mai ales în condiţiile în care producătorii germani, în special cei din sectorul auto, vor resimţi probabil din plin impactul economic al epidemiei de coronavirus din China.

Aceasta este aşteptată să afecteze puternic vânzările auto de pe cea mai mare piaţă auto a lumii, dând o lovitură pu­ternică producătorilor germani care depind de China pentru cea mai mare parte a vânzărilor, potrivit Deutsche Welle.

Virusul reprezintă ultimul risc pentru industria auto germană care resimte deja efectele îngrijorărilor privitoare la noile reglementări privind emisiile, exacerbate de scandalul Dieselgate, diminuării cererii la nivel mondial pe fondul încetinirii creşterii economice, tarifelor mai mari legate de tensiunile comerciale dintre SUA şi China şi tranziţiei costisitoare către autovehicule electrice şi autonome.

„Constructorii şi furnizorii auto germani sunt cei mai vulnerabili din Europa în faţa coronavirusuluiî, soune Emmanuel Bulle, din cadrul Fitch Ratings.

Andrew Kenningham de la Capital Economics arată că epidemia ar putea slăbi creşterea economiei germane în primul trimestru al acestui an.

În termeni anuali, PIB-ul german a avansat cu 0,4% după o creştere de 0,6% în trimestrul anterior. Analiştii chestionaţi de Reuters anticipaseră o creştere trimestrială de 0,1% şi de 0,4% în termeni anuali.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.