Reteaua Corect

Economia americană 'duduie' sub Biden: ritmul de creștere a fost mai rapid decât se estimase

Scris de newsreporter in 27 august 2021 la 11:21, in Business. 475 vizualizari Intra in discutie Taguricrestere economica, joe biden, pib, sua shortlinkhttp://crct.ro/nykU

Ritmul de creştere al economiei SUA în trimestrul doi din 2021 a fost uşor mai rapid decât s-a anunţat iniţial, astfel încât nivelul PIB-ului este peste vârful înregistrat înaintea pandemiei, datorită mai multor planuri de relansare şi a succesului campaniei de vaccinare, transmite Reuters, relatează Agerpres, potrivit Știrpesurse.

Conform datelor publicate joi de Departamentul Comerţului, cea mai mare economie mondială a înregistrat în ritm anual o creştere de 6,6% în perioada aprilie - iunie 2021, după un avans de 6,3% în primele trei luni din acest an. Luna trecută, datele preliminare indicau o expansiune de 6,5% în trimestrul doi din 2021.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o expansiune de 6,7% în perioada aprilie - iunie 2021.

Revizuirea în creştere reflectă un ritm mai robust al cheltuielilor consumatorilor decât s-a anunţat iniţial. Rezerva Federală a SUA (Fed) menţine dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 0% şi 0,25%, unde este din 15 martie 2020, când pandemia a început să afecteze economia SUA, şi a păstrat nemodificat programul de achiziţii de active. Aceste evoluţii au stimulat creşterea preţului acţiunilor.

Cheltuielile de consum, care în mod normal sunt responsabile pentru două treimi din activitatea economică din SUA, au stat şi la baza relansării din trimestrul al doilea, dar analiştii avertizează că avansul ar putea încetini în perioada iulie-septembrie 2021, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19. De asemenea, problemele persistente din lanţurile de aprovizionare afectează industria SUA.

Pentru acest an, economiştii se aşteaptă la o expansiune de aproximativ 7% a economiei Statelor Unite, ceea ce ar reprezenta cea mai solidă performanţă din 1984. FMI estimează un avans al PIB-ului SUA de 7% în 2021 şi de 4,9% în 2022.

Separat, Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că numărul cererilor pentru ajutorul de şomaj a crescut cu 4.000, la 353.000, în săptămâna ce s-a încheiat în 21 august, sub estimările analiştilor.

Context

Economia SUA se confruntă cu un deficit de forţă de muncă, recent înregistrându-se un număr record, de 9,2 milioane de locuri de muncă vacante. Deficitul i-a forţat pe angajatori să majoreze salariile şi în unele cazuri să crească preţurile, pentru a compensa costurile mai ridicate cu forţa de muncă.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.