Reteaua Corect

Economiștii cred că oprirea creșterii prețurilor la nivel mondial DEPINDE de China

Scris de newsreporter in 20 februarie 2021 la 11:05, in Business. 427 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, cresterea preturilor, marfuri, Vivek Dhar shortlinkhttp://crct.ro/nxq0

Prețurile mărfurilor cresc, dar dacă acest lucru va continua pentru o perioadă extinsă de timp - cunoscută drept superciclu - depinde de China, a declarat Vivek Dhar, economist speciaizat în sectoarele minier și energetic la Commonwealth Bank of Australia, pentru CNBC, relatează Știripesurse.

Ultimul superciclu a avut loc la mijlocul anilor 2000, înainte de criza financiară globală și a atins apogeul în 2008, pe măsură ce China a devenit un jucător important pe piața mărfurilor, conform Mediafax.

 

Prețurile pentru mărfuri precum petrolul și metalele de bază au urcat puternic din octombrie anul trecut, în urma știrilor pozitive despre vaccinul Covid-19, a declarat spus Dhar. „China reprezintă aproximativ 50% până la 60% din cererea de minereuri. Deci, dacă vom vorbi despre supercicluri, aș spune că întrebarea cheie este ce va face China în 2021", a spus Dhar.

El a explicat că majorarea prețurilor materiilor prime a început după ce Beijingul a stimulat infrastructura, în 2020. Nu se știe dacă acest impuls va continua până în 2021.

Opinia vine în contrast cu băncile de investiții JPMorgan și Goldman Sachs, care cred cu tărie în iminența unui superciclu al mărfurilor.

Începând de joi, metalele de bază s-au majorat la London Metal Exchange, cu cuprul în creștere cu 2,57%, la 8.606 dolari pe tonă, aluminiul în creștere cu 1,23%, la 2.141 dolari, iar zincul cu 2,17%, la 2.877 dolari.

Prețurile petrolului au crescut în ultimele sesiuni, până când înghețul a lovit SUA.

Vineri, pe piața asiatică, țițeiul american a scăzut cu 1,49% la 59,62 dolari pe baril. Dar prețul a crescut cu aproape 69% din noiembrie. Joi, referința globală Brent s-a tranzacționat cu 1,25% mai mult, până la 63,13 dolari barilul. Și Brent a crescut cu 68% din noiembrie.

Commonwealth Bank a estimat un preț de 65 de dolari pe baril pentrupetrol până la sfârșitul anului, despre care Dhar a spus că deja este o prognoză prea scăzută. „Aproximativ două treimi din consumul de petrol este legat de mobilitate și transport, deci orice știre pozitivă pe frontul Covid-19 are un impact pozitiv enorm asupra prețurilor petrolului și așteptărilor cererii de petrol”. El a estimat că petrolul ar putea atinge 70 de dolari până la finele anului.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.