Reteaua Corect

După ce a descoperit lipsa a 2 miliarde de dolari Wirecard cere insolvența

Scris de newsreporter in 26 iunie 2020 la 10:42, in Business. 489 vizualizari Intra in discutie Taguriinsolventa, wirecard shortlinkhttp://crct.ro/nwhO

Compania germană de plăţi Wirecard a cerut joi intrarea în insolvenţă, sub povara unor datorii de 4 miliarde de dolari, după ce a dezvăluit că 2 miliarde de dolari din contabilitatea sa nu există. Firma de audit EY afirmă că este vorba despre o fraudă globală sofisticată, relatează Reuters potrivit news.ro, citat de Știripesurse.ro.

Wirecard a solicitat intrarea în insolvenţă la un tribunal din Munchen, afirmând că supravieţuirea sa ca firmă funcţională nu poate fi asigurată în condiţiile în care în decurs de o săptămână trebuie să ramburseze împrumuturi scadente de 1,3 miliarde de euro (1,5 miliarde dolari).

Implozia Wirecard are loc la o săptămână de când firma EY, care i-a efectuat auditul timp de peste 10 ani, a refuzat să semneze raportul financiar pentru 2019. Directorul general Markus Braun a fost nevoit să demisioneze şi a recunoscut că 2,1 de miliarde de dolari din contabilitatea firmei probabil nu există.

EY a anunţat că în timp ce efectua auditul datelor din 2019 a primit confirmări false legate de conturi escrow şi le-a raportat autorităţilor relevante.

Wirecard a refuzat să comenteze comunicatul publicat de EY.

Compania de tehnologie financiară este prima membră a prestigiosului indice german DAX care intră în insolvenţă, la mai puţin de doi ani de când se afla între cele mai mari 30 de companii din Germania în funcţie de valoarea de piaţă, de 28 de miliarde de dolari.

”Cazul Wirecard afectează Germania corporativă. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru reforme”, a declarat Volker Potthoff, preşedintele institutului de cercetări pentru guvernanţă corporativă ArMID.

Creditorii au puţine speranţe să recupereze creanţe în valoare de 3,5 de miliarde de euro, au declarat surse apropiate situaţiei.

Wirecard a împrumutat 1,75 de miliarde de euro de la 15 bănci şi a emis obligaţiuni de 500 de milioane de euro.

”Banii s-au dus. Am putea recupera câţiva euro în doi ani, dar acum vor revizui în scădere activele cu valoarea împrumutului”, a spus un bancher.

Fostul director general Braun a fost arestat luni şi eliberat o zi mai târziu în schimbul unei cauţiuni de 5 milioane de euro. Fostul director operaţional Jan Marsalek este suspect şi el şi se crede că s-ar afla în Filipine, potrivit unor oficiali din sectorul justişiei din această ţară.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.