Reteaua Corect

Dunca: Decarbonizarea accelerată nu trebuie să devină un atentat la siguranța energetică a României

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că decarbonizarea accelerată a României, în contextul în care multe țări din Europa iau în calcul raționalizarea gazelor, ar pune în pericol siguranța energetică a țării noastre, relatează Știripesurse.

”Când în Europa se ia în calcul raţionalizarea gazelor, decarbonizarea accelerată a României dorită de ministrul Energiei nu trebuie să devină un atentat la siguranța energetică a țării noastre. Ar fi bine ca domnul Virgil Popescu să renunțe la aceste propuneri nerealiste cu atât mai mult cu cât restul Europei merge în direcția opusă. De exemplu, în faţa scăderii livrărilor de gaze din partea Rusiei, guvernul german va arde mai mult cărbune în vară, va oferi împrumuturi de miliarde de euro comercianţilor pentru achiziţii de gaze. Guvernul german mizează pe utilizarea sporită a centralelor pe cărbune pentru a genera energie electrică, iar Austria va reporni o centrală electrică pe cărbune dezafectată pentru a compensa o posibilă penurie. Dacă Rusia îşi va închide complet principalul gazoduct, regiunea ar putea rămâne fără gaze până în ianuarie, potrivit companiei de consultanţă Wood Mackenzie.

Să nu uităm că vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis a anunțat că în contextul crizei energetice și a conflictului din Ucraina, statele membre pot să modifice PNRR cu privire la energia verde. PSD susține categoric politica comunitară privind schimbările climatice, dar în parametri realiști.

Este vital ca România să își folosească întreaga capacitate de producție de energie, inclusiv pe bază de cărbune. Ar fi sinucigaș pentru țara noastră dacă, în actualele condiții de criză, am opta pentru decarbonizare. Domnule ministru Virgil Popescu, înainte de a închide anumite capacități de producție pe bază de cărbune, trebuie să punem ceva în loc! Poate aveți dumneavoastră o strategie de rezervă, dar nu similară celei folosite când ați liberalizat haotic piața energiei din țara noastră.  Cum să renunțe România așa de rapid la energia pe cărbune, în plină criză energetică, când Comisia Europeana încurajează independența energetică?” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.