Dmitri Cernîșevski, un cunoscut istoric și politician rus, a avertizat despre acest pericol într-un video pe YouTube.
El a atras atenția asupra noilor informații de la Rosstat că stocurile de cereale și leguminoase din întreprinderile agricole rusești au crescut cu 43,6%, până la 35,3 milioane de tone, iar cerealele cu 59,6%. Acestea sunt departe de a fi cifre pozitive pentru Federația Rusă.
„Această știre nu este deloc despre succesele agriculturii rusești, ci mai degrabă opusul. Ce înseamnă? Răspunsul este simplu. Fermierii nu pot vinde recolta produsă, se află în depozitele lor, are loc supraîncărcarea. În consecință, ei nu vor semăna anul viitor. De ce?Au cheltuit bani pe combustibil, utilaje (cu care acum sunt probleme din cauza sancțiunilor), pe salarii, pe costuri de depozitare... Dar nu au putut să vândă. Și prețurile la produsele agricole în Rusia nu sunt profitabile, pur și simplu nu vor semăna la fel ca în ceilalți ani", a explicat istoricul rus.
El crede că țara a început să se îndrepte spre rechiziția de alimente și foamete, similar cu ceea ce s-a întâmplat în 1916, în ajunul Revoluției din octombrie. Înaintea acestor evenimente, Imperiul Rus a pierdut oportunitatea de a-și comercializa principalul produs de export - cereale - din cauza blocajului porturilor. Țăranii au început să semene mai puțin, ceea ce a dus la foamete și, ulterior, la răsturnarea puterii imperiale. Astăzi evenimentele se repetă.
„Sectorul agrar a început să alunece în groapă, un fel de URSS 2.0. Va mai dura câțiva ani până când situația devine critică”, a spus Cernîșevski.
Video pe Ziare.com
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.