Reteaua Corect

Directorul general al CFR Marfă a demisionat

Scris de newsreporter in 19 noiembrie 2019 la 10:33, in Business. 78 vizualizari Intra in discutie Taguricfr marfa, demisionat, director, Marinică Voicu shortlinkhttp://crct.ro/nvi9

Directorul general al CFR Marfă, Marinică Voicu, a demisionat din motive personale, a anunţat luni seara compania, scrie Hotnews.ro.

Ludovic Orban a declarat luni că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să facă o analiză rapidă a situaţiei CFR Marfă, pentru a putea fi identificate cele mai bune soluţii, după ce Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro. De peste zece ani se vorbește de privatizarea companiei, dar nu s-a reușit nimic, iar situația este gravă.

"CFR Marfă anunţă că azi, 18 noiembrie 2019, că din motive personale, directorul general al societăţii şi-a înaintat demisia din poziţia deţinută din data de 6 septembrie 2017. În perioada imediat următoare Consiliul de Administraţie al CFR Marfă va desemna un nou director interimar al societăţii, care va prelua atribuţiile funcţiei de director general", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Activitatea curentă a societăţii nu va fi afectată de această decizie, dau asigurări reprezentanţii CFR Marfă.

Compania de stat avea 17.000 de angajați în 2009, a ajuns la sub 9.000 în 2013 și are aproximativ 6.000 de oameni în prezemt.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să facă o analiză rapidă a situaţiei CFR Marfă.

"Astea sunt deciziile marca PSD. Dacă dai un ajutor de stat, fără să îl notifici, fără să îl fundamentezi, iar - culmea! - după ce eşti ameninţat cu procedura de infringement, guvernele PSD nici măcar atunci nu au încercat să justifice care au fost temeiurile care au fundamentat acordarea acestui ajutor de stat. Să arate că ele au fost date cât de cât în cadrul de reglementare european. Ministerul Transporturilor şi toate celelalte entităţi guvernamentale nici măcar nu s-au străduit să demonstreze oficialilor de la nivel european că ajutorul de stat nu a fost acordat în condiţii, să spun, de nerespectare a regulamentelor. Dacă ajungem în situaţia asta, evident că trebuie să căutăm o soluţie pentru a menţine funcţionarea companiei. Mi-e greu să vă dau acum un răspuns. I-am solicitat ministrului Bode să facă o analiză foarte rapidă a situaţiei, ca să putem identifica cele mai bune soluţii", a spus Orban, la Realitatea TvV, citat de Agerpres.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.