Reteaua Corect

DIAVOLUL DIN DETALII: SUA DESCOPERĂ CĂ NU VA AVEA DESTUL CURENT PENTRU MAȘINILE ELECTRICE

Scris de newsreporter in 16 septembrie 2022 la 09:04, in Business. 371 vizualizari Intra in discutie Taguricurent electric, energie, masini electrice, sua shortlinkhttp://crct.ro/nAaK

Ca răspuns la un val de căldură record care a solicitat rețeaua electrică a statului California săptămâna trecută, autoritățile i-au îndemnat pe locuitori să limiteze consumul de energie pentru a ajuta la prevenirea penelor de curent. Recomandările erau clasice, cum ar fi oprirea aparatului de aer condiționat și evitarea folosirii aparatelor cu mare consum, dar includeau și o solicitare inedită: proprietarii de vehicule electrice să renunțe la încărcarea mașinilor în orele de vârf. Ce ar putea devoala această strategie? Simplu: faptul că americanii își pot schimba în viitor mașinile tradiționale cu unele electrice, dar nu vor avea și cu ce să le încarce, scrie Inpolitics.

În prezent, relatează Yahoo News, vehiculele electrice reprezintă doar un mic procent din consumul de energie al Californiei. Dar situația sus menționată a fost văzută de mulți experți ca o previzualizare la scară mică a unei provocări majore cu care se confruntă Statul de Aur – și țara în ansamblu – în cadrul eforturilor de combatere a încălzirii globale. O tranziție la nivelul întregii economii de la combustibilii fosili, pentru a reduce emisiile de carbon, va însemna o creștere enormă a numărului de vehicule, case și o listă lungă de alte aparate care au nevoie de electricitate pentru a funcționa. În acest moment, țara pur și simplu nu produce suficientă energie electrică pentru a face față acestei potențiale creșteri a cererii.

Un studiu al Departamentului de Energie a constatat că SUA ar trebui să creeze aproximativ cu 40 la sută mai multă putere decât o face în prezent, până în 2050. Alți cercetători spun că va fi nevoie de dublu. De asemenea, va necesita recondiționarea sau înlocuirea completă a rețelelor electrice, vechi de zeci de ani, astfel încât electricitatea să poată ajunge acolo unde este nevoie.

Construirea unei noi rețele va reclama, însă, unul dintre cele mai mari eforturi de inginerie pe care SUA le-au întreprins vreodată

„Nu am mai construit la această scară, în această țară, de zeci de ani. Decarbonizarea este un proiect de construcție nu mai mic decât electrificarea sau construcția sistemului de autostrăzi interstatale. Și, deși există atât bani publici, cât și privați pentru el, nu există o abordare integrată pentru planificarea și executarea acestuia.” arată New York Times. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.