Reteaua Corect

Dezorganizarea pieţei reglementate la SIF Oltenia

Scris de newsreporter in 02 Mai 2020 la 11:48, in Business. 464 vizualizari Intra in discutie TaguriASF, bvb, SIF Oltenia shortlinkhttp://crct.ro/nw20

Derutată, se pare, de rapoartele paralele şi contradictorii care i-au parvenit de la Adunarea acţionarilor de la SIF Oltenia, de marţi, 28 aprilie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor SIF Oltenia, începând din 29 aprilie şi până la clarificarea situaţiei, dar nu mai mult de zece zile, o Decizie care a fost afişată pe site, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cum să nu fii derutat dacă, de la aceeaşi Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), preşedintele SIF Oltenia Tudor Ciurezu raportează o proporţie a celor prezenţi, iar vicepreşedintele Cristian Buşu raportează altă proporţie şi asta n-ar fi nimic, dar tot ceea ce raporterază ulterior Ciurezu că AGOA a aprobat, Buşu raportează că a respins, iar la Buşu apar nişte puncte pe ordinea de zi care nu figurează la Ciurezu.

La nr.1, în strada Tufănele din Craiova, a fost, la 28 aprilie, centrul mondial al paranormalului.

Nu poţi ţine o piaţă regulată în faţa inexplicabilului şi a myrmidonilor.

Oare ASF ştie cine minte?

S-ar zice că suspendarea tranzacţiilor cu acţiuni SIF Oltenia, chiar dacă fracturează piaţa, măcar îi menţine caracterul regulat.

Oare?

Cineva minte.

Ori Ciurezu, ori Buşu.

Ştie ASF cine minte?

Hadeţi să vedem.

Convocatorul Adunării generale de la SIF Oltenia, din 20 martie, a precizat că "Adunarea îşi va desfăşura lucrările la sediul S.I.F. Oltenia S.A. din Craiova, str. Tufănele nr.1 , judeţul Dolj."

Dar sediul nu este pe carosabilul din faţa sediului.

Nici pe trotuar.

Poţi să stai în faţa sediului, dar asta nu înseamnă c-ai fi "la sediu".

Sediul este înăuntrul clădirii care este sediul.

În fotografie, oamenii-furnică sprijiniţi de coada unui Audi negru pe care au deschis nişte bibliorafturi, sunt myrmidoni în plină AGOA, acea AGOA condusă de Cristian Buşu, pe stradă, de la care a înaintat Raportul către BVB, care l-a dat la ASF, care ASF s-a confuzat şi de aceea a suspendat acţiunile de la tranzacţionare.

Deci, nu este nici o confuzie: Buşu raportează de pe stradă.

ASF ştie cine minte

Putea ASF să ştie că Buşu nu raportează de la AGOA regulamentară, ci despre ceea ce s-a petrecut pe trotuar?

Certo!

Ziarul BURSA a informat în timp real ceea ce s-a petrecut la Craiova:

"ACTUALIZARE - Rectificare: Radu Hanga nu participă la şedinţa desfăşurată în afară sediului SIF Oltenia, aşa cum iniţial am informat în mod eronat.

ACTUALIZARE - În afară clădirii SIF Oltenia se desfăşoară o adunare paralelă a acţionarilor, la care participă doi administratori ai SIF5, respectiv Cristian Buşu şi Radu Hanga. Cristian Buşu este preşedintele şedinţei".

În mod normal, la o Adunare ca asta, care se anunţă cu probleme, ASF trebuie să-şi trimită observatori, aşa cum a făcut ziarul BURSA.

De la ziarul BURSA, ASF ştie că, pe stradă, în afara clădirii SIF Oltenia, s-a creat o adunare ad-hoc, care şi-a spus "AGOA SIF Oltenia" şi ştie că raportul lui Buşu e de acolo.

Raportul lui Buşu este contrasemnat de un notar, nu de ofiţerul de conformitate, cum este semnat Raportul lui Ciurezu.

(Vezi "NOTA" de subsol de mai jos)

Adunarea ad-hoc din stradă este o diversiune

În loc să facă simulacrul de AGOA în stradă, grupul ar fi putut participa la lucrările AGOA regulamentară, deoarece legea îi permitea să renunţe la votul electronic pe care unii dintre membrii grupului îl exercitaseră.

De remarcat este că cel puţin doi reprezentanţi de fonduri prezenţi în stradă nu au vrut să intre la AGOA regulamentară din sediu, cu toate că nu votaseră electronic şi cu toate că înăuntru au rămas locuri libere.

Participarea era la alegere?

Asta înseamnă că Adunarea ad-hoc din stradă este o diversiune, cu intenţia să creeze o situaţie chipurile "neclară", livrând ASF-ului pretextul să suspende tranzacţionarea, ca să creeze o situaţie gravă.

Intenţiile ASF sunt transparente, bănuiesc că ASF îi va reproşa lui Ciurezu situaţia şi îl va îndepărta de la conducerea SIF Oltenia, îndeplinind planurile lui Lakis şi Drăgoi, de aducere a SIF Oltenia sub comanda SIF Banat Crişana.

Cristian Buşu, omul care a votat contradictoriu, la două AGOA contradictorii

Director general adjunct şi vicepreşedinte al SIF Oltenia, Cristian Buşu s-a trezit în dimineaţa zilei de 28 aprilie fără să ştie că va vota şi va semna şi "pentru" şi "contra" la aceleaşi subiecte, în două Adunări generale ale acţionarilor din aceeaşi zi şi aceeaşi oră, stabilind un record mondial al incoerenţei.

Gurile rele spun că Buşu ar fi fost însuşi organizatorul AGOA.

Totuşi, el s-a trezit întrebând, în timpul Adunării generale, de ce nu este lăsat Bogdan Drăgoi să intre în sediul SIF Oltenia - păi, el nu-l lăsase...erau măsurile luate de el!

Apoi, o undă magnetică l-a pălit pe Buşu, ca pe Bob Beamon, în 1968.

S-a ridicat şi a ieşit din sala de şedinţe, fără o vorbă.

Lumea a presupus că s-a dus la closet, când te duci la closet nu zbieri "Mă duc la closet!", o faci pe tăcute şi lumea e delicată şi nu te întreabă, "Unde dracului te duci, bă?! Nu te mai poţi ţine?!", că e penibil.

Ei bine, Buşu al nostru s-a dus afară, la Drăgoi, care l-a făcut şef de şedinţa de stradă.

El conduce AGOA în stradă, în timp ce înăuntru contează drept prezent, dar, temporar, vremelnic, dus la closet.

Omul numit Buşu votează în stradă CONTRA situaţiilor financiare prezentate de SIF Oltenia.

Când se întoarce înăuntru (venit, în sfîrşit, de la closet!), semnează PENTRU situaţiile financiare.

Dar asta nu e totul!

În mod miraculos, vicepreşedintele Buşu scapă de atragerea răspunderii administratorilor

Cât a fost la AGOA de stradă, Buşu a fost de acord cu (citez din Raportul lui) "Aprobarea atragerii răspunderii administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga, Ana Barbara Bobircă pentru prejudiciul cauzat de aceştia Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia S.A., în cuantum estimat de 336.296 lei ca urmare a încălcării de către administratori a îndatoririlor acestora faţă de societate prin instrăinarea acţiunilor Prodplast SA deţinute de societate pentru un preţ defavorabil societăţii".

La AGOA din sediu, punctul acesta nu a figurat, dar la AGOA de stradă, aprobarea a fost entuziastă şi unanimă.

Oamenii enumeraţi pentru atragerea răspunderii reprezintă conducerea SIF Oltenia.

Singurul nume din conducere care lipseşte este al lui Buşu însuşi.

La Buşu, însă, deodată, AGOA de stradă a fost generoasă şi, în mod absolut miraculos (adică, fără nicio explicaţie), a respins atragerea răspunderii sale pentru acea tranzacţie pe care o aprobaseră toţi cei din conducerea SIF Oltenia, inclusiv Buşu.

Dacă este să fie o vină colectivă, atunci ea nu îl ocoleşte pe Buşu, decât dacă aşa vrea Drăgoi (ca să ne oprim la acest nivel intermediar de comandă).

Scenarita

Nu cred în sinceritatea ASF.

Cred că ASF nu trebuia să suspende tranzacţionarea acţiunilor SIF Oltenia, ci să dezavueze organizarea unei AGOA paralele, în stradă, la Craiova.

Aşazisul "Raport Buşu" ar fi trebuit tratat ca un autodenunţ al participanţilor la AGOA paralelă.

Cred că, înălţând aşazisul "Raport Buşu", la acelaşi rang şi la concurenţă cu Raportul oficial semnat de preşedintele SIF Oltenia şi de ofiţerul de conformitate, ASF s-a devoalat în conivenţă cu Lakis-Drăgoi.

Cred că această AGOA paralelă este demonstraţia factuală a concertarii SIF1, SIF4 şi a celor unsprezece fonduri de investiţii, prezentate în Schemă care a însoţit articolul meu "Dormi liniştit ASF! Lakis lucrează pentru ţine!" Cred că, suspendarea tranzacţionării acţiunilor SIF Oltenia netezeşte extinderea dominaţiei cuplului Lakis-Drăgoi asupra SIF Oltenia, cu preţul dezorganizării pieţei reglementate.

NOTĂ

Participanţii la acea adunare ad-hoc din stradă sunt următorii:

- Bogdan Drăgoi - SIF1;

- Străuţ Radu Răzvan - SIF1;

- Gusta lon Horia - SAI Certinvest, reprezentând: FIA Certinvest, FDI Certinvest XT INDEX, FDI Certinvest, BET Fi INDEX Certinvest;

- Albuşel Irina - Reprezentant Opus-Chartered Issuances SA;

- Adrian Danciu - SAI Broker, reprezentând: FII Optim Invest, FII BET-FI INDEX Invest; FDI Prosper Invest;

- Iliescu Alexandra - AccuroFund olutions Ag, AIFM ofthe România Strategy Fund;

- Buică Nicuşor Marian - SIF4;

- Vaitis lonela - SAI Swiss Capital Asset Management SA, reprezentant FII Active Plus;

- Marcel Gheorghe - acţionar în nume propriu;

- Bogdan Dub - acţionar în nume propriu.

Actionarii menţionaţi constituie grupul suspectat de acţiune concertată, controlat de conducerea SIF 1 şi SIF 4, care,prin votul identic la toate punctele de pe ordinea de zi a AGOA SIF 5, stabilită ad-hoc de ei, se încadrează în prevederile art. 2 alin. 4 din Legea 24/2017.

Grupul de acţionari precizat deţine 27,48% din capitalul social, respectiv 30,54% din totalul drepturilor de vot valide la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 28 aprilie 2020, au aceeaşi sursă de finanţare (SIF 1 şi SIF 4) şi sunt prezumaţi că acţionează în mod concertat, întrucât "s-au angajat într-o activitate care este de fapt o cooperare cu scopul de a exercita o politică comună",în sensul că au exercitat o politică de vot identică pentru respingerea situaţiilor financiare, a distribuirii de dividende şi a tuturor celorlalte puncte de pe ordinea de zi, în detrimentul tuturor celorlalţi acţionari ai societăţii.

 document ataşat apasă aici pentru a descărca.

Articol semnat de Make în Bursa.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.