Reteaua Corect

Despăgubiri uriașe plătite de Volkswagen în SUA, în scandalul Dieselgate

Scris de newsreporter in 28 iulie 2020 la 10:51, in Business. 781 vizualizari Intra in discutie Taguridespagubiri, dieselgate, sua, volkswagen shortlinkhttp://crct.ro/nwr6

Peste 86% dintre americanii care au participat la acordurile cu VW au solicitat să îşi returneze automobilele în cadrul unui program de buyback sau să încheie mai devreme contractele de leasing, în loc să le repare, scrie Capital.ro.

Cumpărătorii americani de vehicule diesel poluante ale grupului german Volkswagen au primit despăgubiri în valoare cumulată de 9,8 miliarde de dolari, a anunţat luni Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a Statelor Unite.

Astfel, Volkswagen a convenit să răscumpere sau să repare peste 550.000 de vehicule diesel poluante, după ce în 2015 a recunoscut că a folosit un soft ilegal pentru a trișa la testele de poluare.

Programarea frauduloasă a motoarelor diesel

Potrivit raportului final al FTC, peste 86% dintre americanii care au participat la acordurile cu VW au solicitat să îşi returneze automobilele în cadrul unui program de buyback sau să încheie mai devreme contractele de leasing, în loc să le repare, informează news.ro.

Volkswagen a plătit peste 9,5 de miliarde de dolari consumatorilor americani, în timp ce compania Robert Bosch, furnizoare de componente pentru vehiculele VW, a plătit peste 300 de milioane de dolari.

Scandalul Volkswagen a început la 18 septembrie 2015, când Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite (EPA) a avertizat producătorul de autoturisme Volkswagen cu privire la programarea frauduloasă a motoarelor diesel TDI produse în intervalul 2009-2015.

Acestea respectau normele de poluare în materie de oxizi de azot (NOx) doar în condiții de laborator, ele depășind de până la 35 de ori limita legală în condiții normale de exploatare. EPA consideră acest tip de programare ilegal, iar VW a admis caracterul fraudulos al practicii.

Investigații multiple la nivel mondial

Circa 11 milioane de mașini sunt afectate la nivel mondial, inclusiv peste 500.000 în Statele Unite.

Volkswagen a devenit ținta unor investigații multiple la nivel mondial, iar prețul acțiunilor companiei a scăzut semnificativ în urma scandalului. Șeful concernului Volkswagen Group, Martin Winterkorn, a demisionat, iar numeroși manageri din vârful ierarhiei Volkswagen au fost suspendați.

Scandalul a atras atenția asupra cotelor ridicate de poluare ale autovehiculelor cu motor diesel vândute de numeroși producători auto, care în condiții de exploatare normală tind să depășească normele legale de poluare în materie de oxizi de azot.

Un studiu realizat de ICCT și ADAC a identificat cele mai mari discrepanțe la Volvo, Renault, Jeep, Hyundai, PSA (Citroen, Peugeot) și Fiat. Criticii au sugerat că producătorii care folosesc motoare controlate de computere sunt întotdeauna predispuși să încalce legea, o alternativă propusă fiind eliberarea acestor programe în domeniul public.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.