Reteaua Corect

DESPĂGUBIRI pentru inundaţii: PAID are banii pregătiţi, ce trebuie să facă proprietarii afectaţi

Scris de newsreporter in 29 iunie 2018 la 11:23, in Business. 237 vizualizari Intra in discutie Taguriasigurari, despagibiri, inundatii, PAID, proprietari shortlinkhttp://crct.ro/nsVj

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor - PAID România - a anunţat joi, într-un comunicat, că este pregătit să gestioneze dosarele de daună care vor urma acestei perioade de precipitaţii abundente şi să plătească despăgubirile necesare, scrie Mediafax.

„Până în această seară, la ora 23.00, Capitala şi 17 judeţe - Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Buzău, Brăila, Vrancea, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea se află sub cod galben de ploi. PAID este alături de proprietarii de locuinţe ameninţate în acest moment de riscul de inundaţii. Astfel, le reaminteşte acestora că printre cele trei riscuri acoperite de PAD - poliţa de asigurare împotriva dezastrelor - se regăseşte şi riscul de inundaţii, asiguraţii putând fi despăgubiţi în baza asigurării obligatorii de locuinţă”, se arată în comunicat.

„Asigurarea obligatorie a locuinţei (PAD) acoperă pagubele produse locuinţelor în urma pătrunderii şi infiltrării apei, în cazul acoperirii pe scurtă durată a terenului cu un strat de apă, ca urmare a acumulării apelor provenite din precipitaţii atmosferice abundente. PAID România este pregătită să gestioneze dosarele de daună ce vor fi deschise de către proprietarii asiguraţi obligatoriu împotriva dezastrelor naturale care se află în această situaţie”, menţionează instituţia.

„O parte semnificativă a ţării noastre se confruntă, zilele acestea, cu ploi abundente care duc, în mod firesc, la producerea de inundaţii. Suntem pregătiţi să gestionăm dosarele de daună care vor ajunge la noi ca urmare a acestor evenimente şi vrem ca toţi proprietarii asiguraţi să stea liniştiţi în ceea ce priveşte despăgubirile la care au dreptul. PAID România are fondurile necesare să acopere toate solicitările de despăgubire ce pot surveni ca urmare a inundaţiilor din această perioadă. Avem nu doar resurse proprii, dar şi un program de reasigurare de 900 de milioane de euro - mai mult decât suficient pentru plata rapidă a despăgubirilor către românii asiguraţi, afectaţi de inundaţii”, a declarat Nicoleta Radu, directorul general al PAID România.

Potrivit PAID, proprietarii de locuinţe afectate de inundaţii, care deţin asigurarea obligatorie PAD, pot obţine despăgubiri dacă parcurg următorii paşi:
1. Solicită autorităţilor locale întocmirea procesului verbal de constatare a evenimentului;
2. Iau măsurile necesare în vederea limitării pagubelor şi prevenirea degradărilor;
3. Informează, în cel mai scurt timp, fără însă a depăşi cele 60 de zile de la data producerii evenimentului, asigurătorul la care ai încheiat poliţa;
4. În baza înştiinţării, asigurătorul va deschide dosar de daună, urmând ca, în maximum 5 zile, un reprezentant al acestuia să se prezinte la locul producerii evenimentului pentru a constata daunele;
5. Cererea de despăgubire se completează şi se depune la compania de asigurări.

Plata despăgubirii se efectuează de către PAID în 5 zile de la primirea documentaţiei complete de la asiguratorul care a emis poliţa şi a instrumentat dosarul de daună.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii, alunecări de teren.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.