Reteaua Corect

Departamentul de Justiţie al SUA investighează preluarea Fitbit de către Google

Scris de newsreporter in 15 ianuarie 2021 la 11:36, in Business. 398 vizualizari Intra in discutie Tagurifitbit, google, investigatie, preluare, sua shortlinkhttp://crct.ro/nxf9

Google a finalizat, joi, preluarea aplicaţiei pentru fitness Fitbit, chiar dacă Departamentul de Justiţie investighează tranzacţia în valoare de 2,1 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit News.ro, citat de Știripesurse.

Departamentul de Justiţie, care în octombrie a dat în judecată Google, divizie a grupului Alphabet, pentru că ar fi încălcat legea antitrust în serviciile sale de căutare şi poblicitate, a declarat că nu a ajuns la o decizie finală dacă să ia măsuri cu privire la acordul de preluare a Fitbit.

Google a declarat într-un comunicat că a colaborat cu Departamentul pe parcursul unei anchete de 14 luni.

”Continuăm să fim în contact cu ei şi ne-am angajat să răspundem la orice întrebări suplimentare”, a spus un purtător de cuvânt Google.

Este rar ca o afacere mare să se încheie fără aprobarea antitrust. De asemenea, Australia nu a aprobat încă tranzacţia. Google a obţinut luna trecută aprobarea UEpentru preluarea Fitbit, după ce a acceptat restricţiile privind modul în care va utiliza datele referitoare la sănătatea clienţilor.

Fitbit produce un dispozitiv asemănătorunui ceas, pentru a măsura activitatea fizică, care concurează cu Apple Watch şi alte dispozite de acest fel.

Google a spus că achiziţionează compania pentru a concura pe această piaţă.

”Am colaborat cu autorităţile de reglementare la nivel global, la o abordare care protejează aşteptările de confidenţialitate ale consumatorilor”, a arătat Google într-o postare pe blog, în care se spune că Fitbit are 29 de milioane de utilizatori activi.

”(Aceasta include) o serie de angajamente obligatorii care confirmă că datele de sănătate şi de bunăstare ale utilizatorilor Fitbit nu vor fi utilizate pentru publicitatea pe Google şi că aceste date vor fi separate de alte date pentru publicitatea pe Google.”

În timp ce Alphabet este cel mai bine cunoscut pentru un serviciu gratuit, motorul său de căutare, grupul reuneşte multe alte companii, inclusiv servicii de publicitate online, producătorul de dispozitive audio şi de termostate Nest, serviciul de streaming video YouTube şi compania de automobile autonome Waymo.

Planul Google de a cumpăra Fitbit a ridicat imediat îngrijorări atunci când a fost anunţat la sfârşitul anului 2019, din cauza datelor numeroase despre oameni, ce cumpără, unde călătoresc şi multe altele. Trackerurile de fitness Fitbit şi alte dispozitive de acest fel monitorizează paşii utilizatorilor şi caloriile arse. De asemenea, măsoară numărul etajelor urcate, ritmul cardiac şi cât timp şi cât de bine dorm oamenii.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.