Reteaua Corect

Deficitul comercial s-a majorat în primele zece luni cu 18,4%

Scris de newsreporter in 10 decembrie 2019 la 12:12, in Business. 78 vizualizari Intra in discutie Tagurideficit comercial, ins, majorat shortlinkhttp://crct.ro/nvo7

Deficitul comercial s-a majorat în primele zece luni ale anului cu 18,4%, la 14,02 miliarde euro, după un avans de 4,6% al importurilor şi de 1,7% al exporturilor, arată datele anunţate astăzi de INS și citate de Ziarul Financiar.

În total, România a importat produse de 72,2 miliarde euro şi a exportat de 58,1 miliarde euro. În perioada ianuarie-octombrie, deficitul comercial a crescut cu 2,1 miliarde euro.

În cazul exporturilor, cea mai mare pondere au avut-o maşinile şi echipamentele pentru transport (47,3%), urmate de mărfuri manufacturate clasificate în principal după materia primă (16,4%) şi alte articole manifacturate (15,5%).

Cea mai mare creştere din punct de vedere valoric a fost înregistrată la exporturile de băuturi şi tutun, cu un plus de 30,3%, urmate de aimente şi animale vii, cu un avans de 10,6%. În schimb, exporturile de combustibili minerali, lubrifianţi şi materiale derivate s-au redus cu 8,6%.

În ceea ce priveşte importurile, maşinile şi echipamentele pentru transport au reprezentat 37% din valoarea totală, iar mărfurile manufacturate clasificate în principal după materia primă 19,1%, în timp ce pe locul trei se află produse chimice şi produse derivate, cu 13,3%.

Dintre toate categoriile de produse, cea mai mare creştere la importuri a fost înregistrată la combustibili minerali, lubrifianţi şi materiale derivate aduse din UE, cu un plus de 35%.

Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri a fost de 44,70 miliarde euro la expedieri şi de 53,91 miliarde euro la introduceri, reprezentând 76,8% din total exporturi şi 74,7% din total importuri.

În luna octombrie, exporturile s-au ridicat la 6,3 miliarde euro, în scădere cu 0,1% faţă de perioada similară din 2018, iar importurile la 8,3 miliarde euro, în urcare cu 0,9%, rezultând un deficit de 1,96 miliarde euro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.