Reteaua Corect

Decizie ISTORICĂ la BMW: în Germania se fabrică exclusiv mașini electrice

Scris de newsreporter in 19 noiembrie 2020 la 13:47, in Business. 800 vizualizari Intra in discutie TaguriBMW, germania, masini ecologice, productie shortlinkhttp://crct.ro/nwYp

BMW va retehnologiza fabricile din Germania pentru fabricarea de automobile şi componente electrice, producţia de motoare cu combustie urmând să fie transferată în Marea Britanie şi Austria, în cadrul strategiei de trecere la automobilele cu emisii scăzute, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

Fabricile auto din întrega lume investesc în automobile de generaţie nouă, în condiţiile în care cumpărătorii încep să fie tot mai mult interesaţi de vehiculele electrice, în timp ce guvernele grăbesc renunţarea la motoarele cu combustie, informează News.ro.

Germania a prezentat miercuri un program de 3 miliarde de euro pentru promovarea automobilelor cu emisii scăzute, iar Marea Britanie a anunţat că începând din  2030 va interzice vânzarea de automobile noi cu motoare pe benzină şi motorină.

”Până la sfârşitul anului 2022, toate fabricile noastre din Germania vor fabrica cel puţin un automobil integral electric”, a afirmat într-un comunicat Milan Nedeljkovic, membru al consiliului de administraţie al BMW, care este responsabil cu producţia.

Fabrica BMW din Munchen, care produce în prezent motoare cu combustie cu patru, şase, opt şi doisprezece cilindri, va fi reorganizată cu o investiţie de 400 de milioane de euro până în 2026, pentru a faabrica vehicule electrice de nouă generaţie.

BMW a anunţat că producţia de motoare cu opt şi doisprezece cilindri se va muta de la Munchen la Hams Hall, Anglia, iar alte motoare vor fi fabricate la Steyr, în Austria.

Bavaria, unde îşi are sediul BMW, va primi cea mai mare parte a investiţiilor, a arătat producătorul auto.

Maşina electrică BMW i4 va fi construită la Munchen, versiuni complet electrice ale automobilelor serie 5 şi 7 vor fi fabricate la Dingolfing şi un X1 electric va fi produs la Regensburg.

BMW a declarat că numărul de angajaţi de la fabrica sa de la Dingolfing care produce motoare pentru maşini electrice se va dubla la 2.000 de lucrători.

Fabrica BMW din Leipzig, Germania, va începe fabricarea automobilului Mini Countryman, iar fabricile din Regensburg şi Leipzig sunt pregătite pentru producerea modulelor pentru baterii.

BMW va îmbunătăţi structura costurilor cu 500 de milioane de euro până la sfârşitul anului, a mai informat compania.

 Știripesurse.ro

 

  

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.