Reteaua Corect

De unde vin jucăriile și citricele de Crăciun

Scris de newsreporter in 09 decembrie 2023 la 19:19, in Business. 321 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCjY

În fiecare an, tradițiile românești de Crăciun obligă ca sub bradul împodobit să așezi cadourile pe care Moș Crăciun le aduce copiilor. În general acestea constau în jucării, portocale și dulciuri, scrie HotNews.

HotNews a primit de la Institutul Național de Statistică importurile pentru diferite categorii de jucării dar și pentru citrice (mandarine, portocale ș.a. asemenea). Aici, lucrurile sunt relativ simple: Grecia, Turcia și Germania oferă cele mai mari cantități de portocale pe care le punem sub brad. Anul trecut, importurile totale de citrice au fost de 185 milioane de euro. Mai jos, topul țărilor din care importăm:

Dacă ne referim la jucării, cu greu bați prețurile din China și prin urmare cantitățile aduse de acolo. De altfel, potrivit Eurostat, China a fost cel mai mare furnizor de jucării către UE, reprezentând 83% din totalul importurilor de jucării, cu mult înaintea Vietnamului (4%). Aproximativ o cincime din importurile UE de jucării au fost în Germania (19%), în timp ce Țările de Jos și Franța au reprezentat 17%, respectiv 11%. Asta la nivel european.

În România, China e urmată de Ungaria, Cehia, Germania și Polonia. În 2022, România a importat Triciclete, trotinete, automobile cu pedale si jucarii similare cu roti; landouri si carucioare pentru papusi; papusi; alte jucarii; minimodele si modele similare pentru divertisment în valoare de aproape 390 milioane de euro, potrivit datelor transmise de Statistică.

În afara acestor jucării, INS se mai uită la câte console si masini de jocuri video aducem, sau câte articole pentru jocuri de societate, inclusiv jocurile cu motor sau cu mecanisme de miscare, jocuri de biliard, mese speciale pentru jocuri de cazino si jocurile de popice automate (de exemplu, bowling) vin în România. Acest tip de importuri era anul trecut în valoare de aproape 217 milioane de euro.

Aici, bulgarii sunt cei de la care aducem cele mai multe astfel de jucării, urmati de Germania si Irlanda, iar China e abia pe pozitia a patra. Cifrele sunt în mii de euro.

 

 

 

 

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.