Reteaua Corect

Deţinători de obligaţiuni ale Credit Suisse pregătesc un proces

Scris de newsreporter in 22 martie 2023 la 09:53, in Business. 275 vizualizari Intra in discutie Taguricredit suisse, obligatiuni, proces shortlinkhttp://crct.ro/nB3R

O serie de deţinători de obligaţiuni Credit Suisse au declarat marţi că iau în considerare acţiuni în justiţie, după ce obligaţiuni ale băncii de 17 miliarde de dolari au fost şterse ca parte a vânzării de urgenţă a instituţiei financiare către UBS, transmite CNBC, potrivit HotNews.

Autoritatea de reglementare elveţiană FINMA a anunţat duminică că obligaţiunile de tip AT1, considerate în general drept investiţii relativ riscante, vor fi reduse la zero, în timp ce investitorii în acţiuni vor primi plăţi ca parte a preluării, înfuriind deţinătorii de obligaţiuni.

David Benamou, director de investiţii la Axiom Alternative Investments şi deţinător de obligaţiuni Credit Suisse AT1, a declarat marţi, pentru CNBC, că se va alătura procesului împreună cu, consideră el, ”probabil majoritatea deţinătorilor de obligaţiuni”.

Firma de avocatură din California Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan a declarat luni că a creat ”o echipă multi-jurisdicţională de avocaţi din Elveţia, SUA şi Regatul Unit”, în urma acordului de salvare.

”Această echipă poartă deja discuţii cu un număr de deţinători de instrumente de capital AT1 ale Credit Suisse, reprezentând un procent semnificativ din valoarea noţională totală a instrumentelor AT1 emise de Credit Suisse, cu privire la posibilele acţiuni în justiţie în urma anunţul fuziunii dintre UBS şi Credit Suisse”, a spus firma.

Firma a reprezentat anterior deţinătorii de obligaţiuni în urma vânzării băncii spaniole Banco Popular către Banco Santander pentru 1 euro în 2017, în care obligaţiunile AT1 au fost de asemenea reduse la zero.

Firma a declarat că intenţionează să convoace un apel pentru deţinătorii de obligaţiuni miercuri, pentru a discuta despre ”căi potenţiale de despăgubire”.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.