Reteaua Corect

De ce pleacă angajaţii

Scris de newsreporter in 10 octombrie 2017 la 09:52, in Business. 348 vizualizari Intra in discutie Taguriangajati, feedback, manager, salarii, sef, sorin faur shortlinkhttp://crct.ro/nrEg

Angajații pleacă adesea pentru că nu primesc feedback de la şef şi au salarii prea mici în comparaţie cu cât muncesc, consideră Sorin Faur, fondator al Academiei de HR, companie de consultanţă în domeniul resurselor umane. „Unii angajaţi îşi părăsesc angajatorul pentru că le bate aerul condiţionat în cap şi nu au unde să se mute,“a declarat el pentru Ziarul Financiar

”Angajaţii sunt nemulţumiţi de pachetul salarial şi de beneficii pe care îl primesc în raport cu sarcinile de serviciu pe care le au. Această tendinţă se remarcă mai ales în rândul tinerilor, cărora le surâde ideea de a avea un salariu de 1.000 de euro, însă nu se gândesc că trebuie să muncească chiar atât de mult pentru a obţine acei bani. Ei îşi doresc şi să câştige bine, dar şi să aibă suficient de mult timp pentru viaţa personală”, a arătat el.
Relaţia cu managerul este principalul motiv pentru care angajaţii români îşi părăsesc angajatorul, în contextul în care majoritatea companiilor întâm­pină probleme foarte mari în retenţia oamenilor valoroşi.

„Sunt foarte mulţi manageri care au fost promovaţi de pe poziţii tehnice şi care sunt bine intenţionaţi, dar care nu au abilităţi de a conduce oameni, nu ştiu să dea feedback oamenilor sau comunică deficitar. Iar astfel de comportamente îi determină pe angajaţii din subordine să plece, mai ales că au mult mai multe oferte angajare de la alte companii decât în trecut“, spune Sorin Faur, fondator al Academiei de HR, companie de consultanţă în domeniul resurselor umane care oferă, printre altele, şi servicii de retenţie şi motivare a angajaţilor.

Deşi în ultimii ani companiile au început să creeze poziţii de experţi remunerate similar cu cele de management din dorinţa de a motiva angajaţii care sunt foarte buni specialişti, această strategie nu funcţionează întotdeauna. Motivul?  Este posibil ca noul nivel salarial al expertului „promovat“ să nu genereze venituri suficient de mari încât să susţină cheltuiala suplimentară.

„O soluţie corectă ar fi instruirea, din timp, a celor mai buni specialişti înainte ca aceştia să fie promovaţi în funcţii de management“, a mai spus Sorin Faur, care este şi HR coordinator pentru regiunea Europei de Est şi Balcani în cadrul reţelei de firme de audit şi consultanţă fiscală BDO.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.