Reteaua Corect

Dacia produce la două treimi din capacitate. Când se apropie de maxim

Scris de newsreporter in 13 Mai 2020 la 11:27, in Business. 494 vizualizari Intra in discutie Taguricapacitate, Christophe Dridi, Dacia, productie shortlinkhttp://crct.ro/nw5d

Dacia a reluat producția de mașini pe 4 mai, a ajuns acum să producă la 67% din capacitate, iar în două săptămâni se va ajunge la 85% din capacitate, a spus șeful companiei, Christophe Dridi. Nu se știe când va ajunge uzina la 100% capacitate, totul depinzând de cererea din cele mai mari piețe din Occident și de modul în care aceste țări vor relaxa restricțiile, a mai spus el, potrivit Hotnews.ro.

Dacia a reluat producția la uzina de motoare pe 21 aprilie și la cea de vehicule pe 4 mai, în două schimburi. Pe 11 mai a mai adăugat un schimb și săptămâna trecută producția a ajuns la 700 de mașini/zi, jumătate din capacitatea maximă de 1.400 de mașini/zi. Dacia a instituit o serie de măsuri care să asigure distanțarea socială.

Christophe Dridi spune că producția crește de la zi la zi și a ajuns la 950 de mașini marți, scopul fiind să se ajungă la 1.200 de mașini/zi în două săptămâni.

Când se va atinge maximul? Nu se știe, chiar dacă nu sunt probleme mari cu componentele. Marea necunoscută ține de piață, fiindcă nu se știe cum va reacționa, din moment ce vânzările în piețele de export au scăzut puternic (chiar și cu peste 90%, din cauza carantinei totale).

Piețe precum Italia, Spania sau Franța sunt aproape închise, dar țări precum Germania sau Austria dau semne bune, iar Franța a pornit relaxarea restricțiilor pe 11 mai.

Rămâne de văzut și cum vor privi europenii mașina și dacă vor renunța în mare parte la transportul în comun (considerat nesigur în condițiile actuale) pentru a folosi tot mai mult mașina.

Dacia ia în calcul diverse scenarii despre cum vor merge vânzările, de la cele optimiste, până la cele mai pesimiste. Compania a produs cu peste 50.000 de mașini mai puțin din cauza întreruperilor, dar Dridi spune că producția poate fi recuperată dacă este cerere, fie lucrând din plin și sâmbăta, fie scurtând tradiționala pauză de producție din august de la 4 săptămâni, al două.

Șeful Dacia spune că nu va amâna lansările de noi mașini, va face progrese la capitolul vânzări online, iar angajații care pot în continuare să lucreze de acasă, vor lucra tot de la domiciliu.

Compania caută să crească gradul de integrare locală, dorind astfel ca tot mai multe componente care sunt aduse din străinătate, să ajungă să fie fabricate în țară.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.