Reteaua Corect
Adrian Vasilescu

Daca am convinge timpul sa lucreze pentru noi...

Scris de Adrian Vasilescu in 15 iunie 2011 la 17:44, in Business. 58 vizualizari Intra in discutie Taguricriza, recesiune, timp shortlinkhttp://crct.ro/ng1o

De recesiune nu putem spune ca am scapat definitiv. Consolidarea rezultatului din primul trimestru este obligatorie. Si tot nu va fi de ajuns. Problema-problemelor este iesirea din criza. Desigur, crizele vin si trec. Va trece si criza asta.

Nu inainte insa ca societatea romaneasca sa rezolve trei urgente. Prima: o politica fiscala care sa stimuleze munca performanta, economisirea si investitiile. A doua: o politica a veniturilor ferm orientata catre asigurarea corelatiei normale intre productivitate si salarii, ca baza pentru o activitate eficienta. Si, nu in ultimul rand, o politica a ocuparii fortei de munca destinata formarii unei noi clase de mijloc, care sa contribuie la dinamizarea societatii. Sunt trei conditii esentiale pentru o crestere economica sanatoasa si de durata.

Noua, romanilor, timpul nu ne este acum prieten. Si am in vedere nu doar decalajele ce ne despart de tarile dezvoltate, care se adancesc in loc sa fie reduse, adevar cu radacini bine infipte in istorie, ci si evenimente recente. Daca vrem ca, in anii viitori, timpul sa lucreze si pentru noi, va fi nevoie sa ne potrivim ceasurile cu zona euro, cu pretentiile ei de competitivitate, eficienta si performanta. In aceasta privinta, nu va fi de-ajuns sa impingem lucrurile catre simple ajustari ale deficitelor. Va fi nevoie de performante.

Locul codas al Romaniei in clasamentele europene e profund nedrept. Dar acest fapt, de ordin emotional, are prea putina importanta. Un alt fapt este important: acela ca, de mai bine de o jumatate de secol, niciodata nu am reusit sa evadam din zona lanternei rosii. Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa avem aceeasi soarta si in veacul XXI. Dar asta depinde de noi, de rezultatele noastre si nu de cei care intocmesc clasamentele. Ei doar inregistreaza. Atat.

 

Cititi intreg editorialul pe Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.