Reteaua Corect

DĂNCILĂ, AVERTISMENT MAJOR: LA ORDINUL UE, ROMÂNIA NU ÎȘI VA MAI PUTEA EXPLOATA BOGĂȚIILE

„Decidenții politici din România nu au fost foarte categorici în condițiile în care lucrările de pe Canalul Bâstroe distrug Delta Dunării (aflată în patrimoniul UNESCO) dar se grăbesc, pe de altă parte, să transpună o Directivă europeană care are implicații negative pentru țara noastră” atrage atenția fostul premier Viorica Dăncilă, pe Facebook, potrivit Inpolitics.

”Au apărut în spațiul public informații referitoare la existența unui proiect de ordonanță de urgentă a Ministerului Mediului, care transpune o Directivă europeană (de menționat este că aceasta nu trebuie copiată, ci armonizată în legislația națională) prin care, în cele 1.574 de arii naturale protejate din România, vor fi interzise orice activități de exploatare a resurselor, implicit interdicția construirii hidrocentralelor in România.
Cu alte cuvinte, la ordinul UE, Ministerul Mediului vrea sa transforme România într-o imensă arie protejată, ceea ce va atrage după sine piedici mult mai mari în calea dezvoltării și exploatării resurselor.
Mai mult decât atât, organizațiile internaționale vor putea extinde aceste zone, dar pot să impună și interdicții foarte dure.

În toate ariile protejate, vor putea fi interzise camparea în afara locurilor special amenajate, circulația cu bicicletele cu nerespectarea condițiilor stabilite de către administratorul ariei naturale protejate, accesul și circulația publicului, în zonele restricționate de către administratorul ariei naturale protejate, precum și organizarea de manifestări sportive, culturale, religioase, tabere sau de alta natură, pe teritoriul ariei naturale protejate, fără acordul administratorului ariei naturale protejate.
Pe lângă toate aceste decizii, se are în vedere că, pe lângă Agenția Națională pentru arii protejate, administratorii acestor zone pot fi și persoane juridice, inclusiv din afara țării, neexistând nicio interdicție în acest sens.
Prin urmare, avem premise să credem că vor fi străini care vor face regulile pe teritoriul țării noastre, multe dintre ele împotriva cetățenilor români(…)
Oare, aceste decizii sunt în favoarea României și a românilor?
Cu siguranță, nu sunt!” conchide fostul premier. (B.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.