Reteaua Corect

Cum văd specialiştii de pe piaţa muncii măsurile de sprijin anunţate de autorităţi

Scris de newsreporter in 15 iunie 2020 la 11:10, in Business. 389 vizualizari Intra in discutie Taguricompanii, guvern, masuri economice, pandemie, specialisti shortlinkhttp://crct.ro/nwer

Decontarea a 41,5% din salariul angajaţilor care se întorc din şomaj tehnic nu este suficientă, sunt industrii care au nevoie de mai mult ajutor ca să îşi revină. Este necesară o legislaţie a muncii adaptată timpurilor noastre, scrie Ziarul Financiar.

„Pe lângă stimularea economiei şi a consumului, guvernul trebuie să redea încrederea investitorilor şi să creeze programe de a atrage noi investitori. De asemenea, este necesară o legislaţie a muncii adaptată timpurilor noastre.“

Angajatorii vor beneficia de o serie de măsuri de sprijin după 1 iunie, data de la care statul nu va mai acorda sprijinul pentru plata şomajului tehnic pentru companiile din toate industriile. Astfel, după această dată, de plata şomajului tehnic vor beneficia doar companiile din domeniile unde restricţiile impuse de autorităţi vor continua, iar pentru angajaţii care se vor întoarce la lucru din şomaj tehnic, statul va plăti companiilor 41,5% din salariul de bază pentru o perioadă de trei luni.

Bogdan Gabor, country manager al Lugera, companie cu activităţi de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar, afirmă că iniţiativa statului de a deconta 41,5% din salariu este necesară pentru companii, dar nu este suficientă.

„Salutăm iniţiativa guvernului de a deconta o parte din salariu şi este una necesară pentru multe companii, însă nu suficientă, sunt industrii ce au nevoie de mai mult ajutor şi pentru o perioadă mai lungă ca să îşi revină. Trebuie stimulată economia şi consumul astfel încât companiile să revină la o capacitate de 100%, programe economice să ajute companiile să îşi continue dezvoltările şi investiţiile“, a declarat Bogdan Gabor pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.