Reteaua Corect

Cum se pregătesc germanii pentru iarnă și ce avertisment primesc

Scris de newsreporter in 12 septembrie 2022 la 09:15, in Business. 315 vizualizari Intra in discutie Taguriautoritati, energie, gaz, germania, radiator electric shortlinkhttp://crct.ro/nA9w

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, care ar suprasolicita reţeaua electrică, pentru a evita gazele, au avertizat companiile de utilităţi într-un articol publicat duminică, transmite Reuters, scrie news.ro, potrivit Știripesurse.

Gospodăriile s-au aprovizionat cu încălzitoare electrice cu ventilator, inclusiv dispozitive portabile, arată cifrele de vânzări, pe fondul temerilor că Rusia ar putea opri sau limita aprovizionarea cu gaze în urma războiului său din Ucraina.

Directorul general al asociaţiei germane a utilităţilor de energie şi apă, BDEW, a declarat pentru cotidianul Handelsblatt că clienţii ar putea avea facturi de energie şi mai mari dacă nu folosesc dispozitivele cu moderaţie.

”Şi pot suprasolicita reţelele electrice, de exemplu atunci când multe gospodării îşi pornesc radiatoarele într-o parte a oraşului în acelaşi timp, într-o noapte rece de iarnă”, a arătat directorul BDEW, Kerstin Andreae.

Ea a spus că a înţeles temerile oamenilor de frigul din case, dar că unele dintre mecanismele de adaptare ar putea avea efecte negative.

Germania, împreună cu alte ţări din Uniunea Europeană, se străduieşte să sprijine gospodăriile şi industriile împovărate de o nouă creştere a preţurilor energiei, după ce Rusia a oprit livrările prin conducta de gaze naturale Nord Stream 1.

Guvernul german a promis că utilizatorii industriali vor fi primii care vor fi raţionaţi în cazul unui deficit şi că gospodăriile private vor fi scutite de orice reduceri.

Preşedintele agenţiei federale pentru reţea a Germaniei a mai spus că utilizarea radiatoarelor poate provoca pene de curent locale, potrivit unui interviu acordat ziarului Tagesspiegel.

Klaus Mueller a adăugat că, chiar şi pe fondul preţurilor ”foarte mari” ale gazelor, încălzitoarele electrice ar costa totuşi utilizatorii mai mult decât încălzirea centrală pe bază de gaze, care este cea mai comună formă de încălzire rezidenţială din ţară.

Germanii au cumpărat 600.000 de dispozitive electrice de încălzire în prima jumătate a anului, în creştere cu aproape 35% faţă de un an mai devreme, potrivit datelor firmei de cercetare a pieţei GfK.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.