Reteaua Corect

Cum schimbă pandemia piaţa imobiliară

Scris de newsreporter in 23 septembrie 2020 la 09:40, in Business. 322 vizualizari Intra in discutie Tagurilocuinte, Office, One Verdi Park, proiect rezidential shortlinkhttp://crct.ro/nwHK

One Verdi Park, proiectul mixt de office cu locuinţe din zona Barbu Văcărescu din Capitală, se transformă într-un proiect rezidenţial, în condiţiile în care ambele turnuri vor fi de apartamente, scrie Ziarul Financiar.

„În cazul One Verdi Park a existat o cerere mare pentru rezidenţial. Iniţial ambele turnuri erau proiectate pentru rezidenţial, însă a existat discuţia cu UniCredit pentru birouri, care însă pe fondul pandemiei a picat. Având în vedere cererea pentru apartamente, noi am revenit la planul iniţial deoarece era mai profitabil pentru acţionari. Alte modificări în portofoliu nu avem“, a explicat Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.

Clădirea de birouri din proiectul One Verdi Park va reveni la destinaţia iniţială, de rezidenţial, aşa cum a fost proiectată în 2017, în prima schiţă a proiectului realizată după achiziţia terenului. În total proiectul va avea aproape 300 de apartamente, faţă de 134 cât ar fi avut în cazul în care un singur turn ar fi fost de rezidenţial. Astfel, în locul a 21.000 mp de birouri, vor fi acum construite cel puţin 130 de noi apartamente.

Cererea tot mai mare de pe piaţa rezidenţială şi cea tot mai mică de pe cea office determină dezvoltatorii să-şi schimbe din mers strategia. După ce negocierile cu UniCredit au căzut, iar banca a ales să prelungească contractul de închiriere în proiectul actual deţinut de Globalworth în zona Expoziţiei, One United a decis ca în proiectul One Verdi Park din zona Floreasca din Capitală să dezvolte exclusiv rezidenţial, partea de apartamente fiind extinsă în ambele turnuri de 77 de metri înălţime.

Decizia luată de One United vine la mai puţin de două săptămâni de când cei de la Group Renault au anunţat că intenţionează să subînchirieze spaţii de birouri în proiectul Renault Bucharest Connected din zona Preciziei din Capitală, iar Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri de pe piaţa locală, care deţine proiectele West Gate din partea de vest a Capitalei şi Novo Park de la Dimitrie Pompeiu, a anunţat că vrea în premieră să transforme o clădire de birouri în spaţii de locuit.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.