Reteaua Corect

Cum explică Transelectrica creşterea cheltuielilor cu personalul cu 41% în anul 2020

Scris de newsreporter in 03 martie 2021 la 12:05, in Business. 324 vizualizari Intra in discutie Taguricheltuieli, crestere, personal, Transelectrica shortlinkhttp://crct.ro/nxti

În T4/2020 cheltuielile cu personalul au fost de 120,5 mil. lei, în urcare cu 134% faţă de T4/2019, ceea ce s-a reflectat în profitul operaţional şi în final într-o pierdere la nivel de trimestru, scrie ZF.

Transelectrica (TEL), mono­pol natural pe piaţa românească de energie electrică, societate de 2 mld. lei la care statul român are 58,7%, şi-a majorat cu 87 mil. lei cheltuielile cu personalul în anul 2020 la circa 297 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 41%.

„Prin stabilirea unui pachet salarial adecvat pentru salariaţii companiei se poate vorbi şi despre retenţia de personal care este foarte importantă, având în vedere: cunoştinţele specifice, practice şi teoretice necesare în companie pentru îndeplinirea respon­sa­bilităţilor, incluzând aria de ma­nagement şi abilităţi de relaţionare; nişa hiperspecializată şi unică a activităţii de transport al energiei electrice, activitate care se regăseşte doar în CNTEE Transelectrica SA; com­plexitatea pro­blemelor întâlnite şi contextul în care acestea pot fi rezolvate (piaţa de energie, piaţa de echilibrare, Dispe­cerul Energetic Naţional, activitatea de exploatare – mentenanţă, activităţi bursiere, relaţia cu ANRE, guvernanţa corporativă, infrastructura critică, participările la proiectele de interes european)“, a transmis Transelectrica la solicitarea ZF.

În T4/2020 compania de stat a avut 120,5 mil. lei cheltuieli cu personalul, faţă de 51,5 mil. lei în T4/2019, arată datele agregate de ZF din rapoartele companiei. Prin urmare cheltuielile de exploatare ale companiei s-au majorat în T4/2020 la circa 733 mil. lei de la 589 mil. lei.

Cum veniturile au fost de 704 mil. lei la T4/2020, faţă de 614 mil. lei în T2/2019, la nivelul rezultatului operaţional Transelectrica a înregistrat pierdere, faţă de un plus de 26,5 mil. lei în T4/2019, ceea ce înseamnă că în cele din urmă rezultatul net a trecut pe minus în T4.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.