Reteaua Corect

Cu cât îşi plătesc angajaţii cele mai mari companii din România

Scris de newsreporter in 05 iulie 2019 la 09:56, in Business. 38 vizualizari Intra in discutie Taguricompanii, lidl, românia, salariu shortlinkhttp://crct.ro/nuFH

Salariul mediu variază între 2.400 şi 8.000 de lei net pe lună. Angajaţii Lidl sunt mai bine plătiţi decât cei de la Ford Craiova, scrie Ziaul Financiar.

Cele mai mari 10 companii din România după cifra de afaceri din 2018 oferă salarii medii care variază între 2.400 de lei net (retailerul alimentar Carrefour) şi aproximativ 8.000 de lei net pe lună (producătorul de ţigarete British American Tobacco), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor transmise de companii sau de la Ministerul de Finanţe.

Există diferenţe notabile în ceea ce priveşte politica de salarizare a marilor companii care activează în aceleaşi domenii. Spre exemplu, în 2018 salariul mediu al angajaţilor din uzina Ford de la Craiova a fost de circa 3.000 de lei net pe lună, pe când salariul angajaţilor de pe plaftorma Dacia de la Mioveni a fost cu aproape 2.000 de lei net pe lună mai mare. Astfel, în 2018, un angajat al Automobile Dacia a câştigat, în medie, aproxi­mativ 5.000 de lei net pe lună. În plus, angajaţii Ford câştigă cu 400 de lei net lunar mai puţin decât angajaţii retailerului alimentar Lidl, companie care a oferit în 2018 un salariu mediu de aproape 3.400 de lei net angajaţilor, Lidl fiind recunoscut drept angajatorul care oferă cele mai mari salarii din comerţ.

„Veniturile salariale medii ale angajaţilor din cele mai mari companii din România sunt influenţate de istoricul pe care îl au aceste companii în piaţă, dar şi de factori legaţi de infrastructură sau de alţi investitori din zonă. Automobile Dacia este o companie care se află de mai mult timp în piaţă decât Ford, angajaţii şi-au negociat salariile în fiecare an, iar com­petiţia pe candidaţi este mare, având în vedere că Piteştiul este o zonă puternic industrializată şi mai apropiată de Bucureşti“, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer Marsh Benefits.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.