Reteaua Corect

Criza pieţei muncii intră într-o nouă etapă: Guvernul este nevoit să suplimenteze numărul străinilor

Guvernul vrea să suplimenteze cu 5.200 numărul maxim al străinilor din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, care pot fi aduşi la muncă în ţara noastră, în 2018. La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis că piaţa muncii are nevoie în 2018 de cel mult 7.000 de noi lucrători din spaţiul extracomunitar. Guvernul recunoaşte că se adânceşte criza forţei de muncă şi spune că lucrătorii extracomunitari ne vor ajuta să o deblocăm, informează economica.net, potrivit Știripesurse.ro.

Piaţa muncii se confruntă cu un deficit semnificativ al forței de muncă, îndeosebi în sectorul construcţiilor şi cel al industriei ospitalităţii. Situația se agravează în contextul în care aproximativ 4 milioane de români au ales să emigreze, iar importul de forţă de muncă extracomunitară e restricţionat anual de Guvern.

În prezent, numărul de lucrători din spațiul extracomunitar este insuficient, iar angajatorii din construcţii şi din industria ospitalităţii solicită constant personal pentru angajare.

Guvernul României a decis la sfârşitul anului trecut aducerea a cel mult 7.000 de noi lucrători extracomunitari pentru anul 2018. Acest număr s-a dovedit însă a fi insuficient.

Sursele indică faptul că în primul trimestru din 2018 am avut peste 31.000 de locuri de muncă pe care nu le-a vrut nimeni, după ce angajatorii le-au declarat insistent la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Potrivit proiectului de HG, : „Eliberarea celor 5.200 de avize suplimentare de angajare/detașare pentru lucrători nou - admişi pe piaţa forţei de muncă din România reprezintă un plus de 1.040.000 de euro venit la bugetul de stat, având în vedere că, la eliberarea avizelor de angajare/detaşare, angajatorul/beneficiarul prestării de servicii plăteşte un tarif în lei, echivalent a 200 euro raportat la cursul oficial al Băncii Naţionale a României la data efectuării. De asemenea pentru lucrătorii permanenţi sau asimilaţi lucrătorilor permanenţi, angajatorii vor plăti taxele, impozitele şi alte contribuţii prevăzute de legislaţia română în vigoare".

La finele anului trecut, Guvernul a stabilit, prin HG nr. 946 din 2017, că angajatorii pot aduce la muncă în ţara noastră, în anul 2018, maximum 7.000 de noi lucrători din spaţiul extracomunitar. Insuficient. Prin urmare, a decis să suplimenteze cu 5.200 numărul străinilor din afara UE care pot fi aduşi la muncă în România în cursul acestui an, conform aceleiași surse.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.