Reteaua Corect

Criza din Argentina ajunge la noi recorduri

Scris de newsreporter in 02 septembrie 2019 la 12:15, in Business. 453 vizualizari Intra in discutie Taguriargentina, criza, economie, masuri, record shortlinkhttp://crct.ro/nuW6

Autorităţile argentiniene au impus măsuri de control al valutei pentru a nu scăpa economia complet din mână şi a opri căderea liberă, scrie Ziarul Financiar.

Argentina a impus controlul valutei, în încercarea de a stabiliza pieţele, ţara confruntându-se cu o criză financiară din ce în ce mai profundă, relatează BBC. 

Guvernul va restricţiona achiziţiile de valută după o scădere accentuată a valorii peso. Firmele vor trebui să solicite permisiunea băncii centrale pentru a vinde pesos şi a cumpăra valută străină, precum şi pentru a efectua transferuri în străinătate.

Argentina doreşte, de asemenea, să amâne plăţile datoriilor către Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a face faţă crizei.

Într-un buletin oficial emis duminică, guvernul a spus că este necesar să adopte „o serie de măsuri extraordinare pentru a asigura funcţionarea normală a economiei, pentru a menţine nivelul de activitate şi ocuparea forţei de muncă şi pentru a proteja consumatorii”.

Banca centrală a declarat că măsurile sunt destinate „menţinerii stabilităţii monedei”. De asemenea, a spus că persoanele fizice pot continua să cumpere dolari americani, dar vor trebui să ceară permisiunea pentru a cumpăra mai mult de 10.000 de dolari pe lună.

Măsurile se vor aplica până la finele acestui an.

Argentina s-a confruntat cu o criză financiară, care a fost agravată de înfrângerea preşedintelui într-un sondaj recent primar. Peso a scăzut la un nivel minim record luna trecută, după ce votul a arătat că guvernul favorabil afacerilor al preşedintelui Mauricio Macri va dispărea, în urma alegerilor din octombrie.

Macri a fost ales în 2015 după ce a promis că va stimula economia Argentinei printr-o serie de reforme economice liberale.

Ţara se află într-o recesiune profundă. Are una dintre cele mai mari rate ale inflaţiei din lume, 22% în prima jumătate a anului.

Economia Argentinei s-a contractat cu 5,8% în primul trimestru al anului 2019, după reducerea cu 2,5% a anului trecut. Trei milioane de oameni au sărăcit în ultimul an.

Ţara se luptă să iasă din al cincilea default din ultimii 30 de ani.

Săptămâna trecută, a declarat că va încerca să-şi restructureze datoria la FMI. Agenţiile de rating, inclusiv Standard & Poor's şi Fitch, au decis că decizia înseamnă practic un default şi au retrogradat ratingurile ţării.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.