Reteaua Corect

Criza componentelor electronice loveşte din plin industria auto globală

Scris de newsreporter in 05 februarie 2021 la 12:34, in Business. 623 vizualizari Intra in discutie Taguricomponente, criza, industria auto shortlinkhttp://crct.ro/nxlJ

Analiştii estimează că pierderile ar putea ajunge la 2,5 miliarde de dolari. Dacia şi-ar putea adapta producţia din februarie pentru a gestiona această criză, scrie ZF.

Penuria de semiconductoare la nivel global ar putea reduce producţia Ford cu până la 20% în primul trimestru, ceea ce ilustrează cât de profund a afectat industria criza chip-urilor, scrie WSJ. 

Ford a anunţat joi că producţia de camioane F-150, cel mai bine vândut vehicul din State şi cel mai profitabil pentru companie, va fi redusă, la numai o zi după ce a confirmat că output-ul de mai multe vehicule utilitare a fost afectat puternic. Pierderile de vehciule la nivel global în primul şi al doilea trimestru ar putea avea un impact de până la 2,5 miliarde de dolari asupra industriei auto în acest an. 

Aceste noi probleme marchează o amplificare semnificativă a problemelor din piaţa chip-urilor, a afectat deja piaţa auto în ultimele săptămâni.

Majoritatea marilor producători auto au fost obligaţi să reducă producţia, la fel şi producătorii de electronice.

Scăderea vine după ce producătorii încearcă încă să îşi revină după carantina din primăvară, în condiţiile în care cererea a crescut semnificativ datorită accelerării muncii de acasă şi a adopţiei de tehnologie. 

 

Lipsa componentelor electronice din piaţa auto mondială ar putea reduce producţia de a­u­to­turisme şi din România, în condiţiile în care furnizorii nu pot livra can­tităţile cerute de producători.

„În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta pro­ducţia industrială pe fondul penuriei de com­ponente electronice provenite de la anumiţi furnizori. Echipele Grupului, Supply Chain şi Achiziţii sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială care afectează mare parte din sectorul auto“, au declarat reprezentanţii Direcţiei de Comunicare a Grupului Renault în România, care deţine uzina Dacia de la Mioveni.

Ford a oprit timp de o lună de zile, până în data de 19 februarie producţia de la uzina din Saarlouis Germania, unde produce modelul Ford Focus, din cauza problemei cipurilor, iar anterior a închis o uzină de SUV-uri din Statele Unite pe fondul lipsei de componente electronice.

Şi Volkswagen are probleme similare, iar potrivit Automotive News Europe constructorul ar putea cere daune celor de la Bosch şi Continental după ce constructorul a fost forţat să reducă producţia din cauza lipsei componentelor electronice. Pe lângă acestea, şi uzinele Daimler şi Audi sunt afectate în Germania.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.