Reteaua Corect

Creatorii ChatGPT trag un semnal de alarmă

Scris de newsreporter in 25 Mai 2023 la 11:46, in Business. 203 vizualizari Intra in discutie TaguriChatGPT, coordonare, supraveghere shortlinkhttp://crct.ro/nBn5

Echipa din spatele ChatGPT susține că este nevoie de un echivalent al unui organism de supraveghere atomică pentru a se proteja împotriva riscurilor pe care le prezintă inteligența artificială "superinteligentă", informează The Guardian, potrivit Știripesurse.

Echipa din spatele ChatGPT spune că este nevoie de un echivalent al unui „câine de pază atomic” pentru a se proteja împotriva riscurilor AI "superinteligente”. Într-o scurtă notă publicată pe site-ul web al companiei, cofondatorii Greg Brockman și Ilya Sutskever și directorul executiv, Sam Altman, solicită ca un organism internațional de reglementare să înceapă să lucreze la modul în care să "inspecteze sistemele, să solicite audituri, să testeze conformitatea cu standardele de siguranță [și] să impună restricții privind gradele de implementare și nivelurile de securitate" pentru a reduce "riscul existențial" pe care l-ar putea reprezenta astfel de sisteme.

„Superinteligența va fi mai puternică decât alte tehnologii cu care omenirea a trebuit să se confrunte în trecut”

"Este de conceput că, în următorii 10 ani, sistemele de inteligență artificială vor depăși nivelul de îndemânare al experților în majoritatea domeniilor și vor desfășura la fel de multe activități productive ca una dintre cele mai mari corporații de astăzi", scriu ei. "Atât în ceea ce privește potențialele avantaje, cât și dezavantaje, superinteligența va fi mai puternică decât alte tehnologii cu care omenirea a trebuit să se confrunte în trecut. Putem avea un viitor dramatic mai prosper; dar trebuie să gestionăm riscurile pentru a ajunge acolo. Având în vedere posibilitatea unui risc existențial, nu putem fi doar reactivi."

Plan pe termen scurt

Pe termen scurt, cei trei fac apel la "un anumit grad de coordonare" între companiile care lucrează în domeniul cercetării de vârf în domeniul inteligenței artificiale, pentru a se asigura că dezvoltarea unor modele din ce în ce mai puternice se integrează fără probleme în societate, acordând în același timp prioritate siguranței. Această coordonare ar putea fi realizată, de exemplu, printr-un proiect condus de guvern sau printr-un acord colectiv pentru a limita creșterea capacității de inteligență artificială.

Cercetătorii au avertizat de zeci de ani asupra riscurilor potențiale ale superinteligenței, dar, pe măsură ce dezvoltarea IA a luat viteză, aceste riscuri au devenit mai concrete. Centrul pentru siguranța inteligenței artificiale (CAIS), cu sediul în SUA, care se ocupă de "reducerea riscurilor la scară societală generate de inteligența artificială", descrie opt categorii de riscuri "catastrofale" și "existențiale" pe care le-ar putea prezenta dezvoltarea IA.

Liderii OpenAI spun că aceste riscuri înseamnă că "oamenii din întreaga lume ar trebui să decidă în mod democratic limitele și valorile implicite ale sistemelor de inteligență artificială", dar admit că "nu știm încă cum să concepem un astfel de mecanism". Cu toate acestea, ei spun că dezvoltarea continuă a unor sisteme puternice merită riscul.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.