Reteaua Corect

Creștere record a preţurilor de producţie în Germania

Scris de newsreporter in 20 august 2022 la 09:50, in Business. 414 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, germania, pret, productie shortlinkhttp://crct.ro/nA2S

Economia germană, cea mai mare din Europa, a stagnat în trimestrul al doilea, războiul din Ucraina, creşterea preţurilor la energie, pandemia şi întreruperile aprovizionării, aducând-o în pragul recesiunii, potrivit Ministerului german de Finanţe, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

”Perspectivele pentru dezvoltarea economiei sunt în prezent considerabil de sumbre”, a spus ministerul în raportul său lunar din august, adăugând că luna a fost marcată de ”un grad ridicat de incertitudine”.

”Livrările de gaze semnificativ mai scăzute din Rusia, creşterile persistente ale preţurilor energiei şi, din ce în ce mai mult, ale altor bunuri, precum şi întreruperile lanţului de aprovizionare mai lungi decât erau aşteptările, din cauza politicii Chinei de zero Covid afectează foarte mult dezvoltarea economiei”, se spune în raport.

Preţurile de producţie, considerate ca un indicator principal al inflaţiei, au înregistrat în iulie cele mai mari creşteri din istoria lor, atât în ​​luna iulie, cât şi în termeni anuali, cauzate în principal de preţurile ridicate ale energiei, a anunţat vineri biroul federal de statistică.

Preţurile energiei au crescut în ansamblu cu 105% faţă de iulie 2021, în principal din cauza preţurilor mai mari ale gazelor naturale şi electricitate, a spus biroul.

Având în vedere costurile deja ridicate ale energiei, guvernul german va impune taxe consumatorilor de gaz de la 1 octombrie, care vor adăuga câteva sute de euro la factura anuală medie de energie a familiei.

Pentru a amortiza impactul, TVA-ul pe vânzările pe gaze va fi redus de la 19% la 7%.

Preţurile mai mari ale energiei înseamnă că este puţin probabil ca inflaţia să încetinească în curând: rata anuală a inflaţiei din Germania a fost de 8,5% în iulie, în conformitate cu rata record a zonei euro, de 8,9%.

În aprilie, guvernul german a estimat inflaţia pentru 2022 la 6,1%. Acesta va prezenta proiecţii economice actualizate pe 12 octombrie, a spus Ministerul Finanţelor.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.