Reteaua Corect

Costin Borc, la Bruxelles: Am discutat despre industria auto şi de apărare

Vicepremierul Costin Borc a discutat cu trei comisari europeni despre iniţiativa Ministerului Economiei şi a mediului de afaceri de conexare a industriei, furnizorilor locali, a start-up-urilor inovante şi a centrelor de cercetare cu scopul de a găsi soluţii pentru industria auto, dar şi alte teme, transmite Mediafax.

Sursa imagine: capital.ro

Vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, Mediului de Afaceri şi IMM-urilor, aflat la Bruxelles pentru pregătirea Consiliului de Competitivitate care va avea loc vineri, s-a întâlnit cu trei comisari europeni şi a abordat teme "importante pentru economia României", anunţă Ministerul Economiei.

"Cu doamna Bienkowska (Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru piaţa internă, industrie şi antreprenoriat-n.r.) am discutat despre o iniţiativă a noastră şi a unor reprezentanţi ai mediului de afaceri român de a pune împreună industria, furnizorii locali, start-up-urile inovante şi universităţile/centrele de cercetare pentru a găsi soluţii pentru industria auto. Soluţiile pentru vehicule autonome, pentru cele conectate sau pentru automobilele electrice pot fi găsite printr-un astfel de parteneriat. Un alt subiect abordat a fost cel al industriei de apărare, unde vrem să participăm cu un jucător român la eforturile de dezvoltare a industriei europene şi să revitalizăm atât industria românească cât şi cercetarea în domeniul apărării", a declarat Borc, citat de Ministerul Economiei.

Totodată, Costin Borc a anunţat că împreuna cu comisarul european pentru muncă, creştere economică şi competitivitate, Jyrki Katainen, a "explorat" posibilităţile de dezvoltare a unei platforme de finanţare a start-up-urilor din industria auto.

"Vom lucra împreună cu Comisia să punem împreună fondurile structurale cu cele din planul Juncker şi cu finanţările private şi să construim o platformă de finanţare <<seed-funding>>  pentru start-up-uri inovatoare şi, mai apoi, să facem scale-up pentru ele", a spus Borc la finalul întrevederii.

Ultima întrevedere pe care vicepremierul român a avut-o la sediul Comisiei Europene a fost cu Margrethe Vestager, comisar european pentru concurenţă.

"Am evocat stadiul dosarelor pe care le avem la DG Competition. Am avansat foarte bine până acum în dosarul de ajutor de stat de la Oltchim, iar cererea noastră referitoare la CN Uraniu va primi un răspuns încă de săptamâna asta. Am mai discutat despre Poşta Română şi despre Complexul Energetic Hunedoara. Multe dosare grele, neatinse de ani de zile, pe care le rezolvăm cu bine, unul câte unul", a mai afirmat vicepremierul Borc, conform sursei citate.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.