Reteaua Corect

Coreea de Nord, cea mai mare recesiune anuală de după 1997

Scris de newsreporter in 26 iulie 2019 la 10:11, in Business. 211 vizualizari Intra in discutie TaguriCoreea de Nord, economie, export, pib, recesiune, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nuLz

Economia Coreei de Nord s-a micșorat în 2018 pentru al doilea an consecutiv, scăderea PIB fiind cea mai mare din ultimii 21 de ani, în condițiile sancțiunilor internaționale și a secetei, a transmis vineri banca centrală din Coreea de Sud, citată de Reuters, scrie Hotnews.ro.

Produsul Intern Brut al Coreei de Nord s-a contractat cu 4,1%, în temeni reali, anul trecut, cel mai mare declin de după 1997. În 2017, economia a scăzut cu 3,5 procente, potrivit estimărilor făcute de banca centrală din Sud, în condițiile în care Nordul nu dezvăluie statistici despre economia sa. 

”Sancțiunile care au fost adăugate și întărite în 2017 au avut un impact dur, în condițiile în care seceta a lovit sectorul agricol, ce constituie aproximativ 20% din economie”, a spus Park Yung-hwan, de la Bank of Korea.

Comerțul internațional a scăzut cu 48,4% în 2018, în condițiile în care sancțiunile internaționale au tăiat 90% din exporturi. Producția sectorului minier s-a redus cu 17,8% din cauza sancțiunilor aplicate exporturilor de cărbune și minerale, iar agricultura, sectorul forestier și pescuitul cu 1,8% din cauza secetei. 

Populația Coreei de Nord este estimată la 25,13 milioane de persoane, cu un venit anual pe cap de locuitor de 1.298 de dolari. 

Problemele cu care se confruntă o economie ce funcționează deja defectuos din cauza ineficienței și a izolării ar putea explica eforturile Phenianului de a scăpa de sancțiuni în negocierile cu Statele Unite. 

”Economia nu putea decât să se contracte în mod sever, ținând cont de sancțiunile sub care se află ”, spune Katzeff Silberstein, expert în economia Coreei de Nord la Stimson Center. 

”Datele sugerează că a existat o creștere masivă a utilizării interne de cărbune și minerale. Acestea sunt o marfă de export crucială și, acum că se vinde atât de puțin în afară, comparativ cu alți ani, industria națională probabil că este dopată cu energie ieftină, dacă ținem cond cât de mult încă se extrage”, a spus acesta.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.