Reteaua Corect

Companiile de telefonie umflă facturile peste cursul BNR

Scris de newsreporter in 30 iulie 2020 la 11:34, in Business. 586 vizualizari Intra in discutie TaguriBNR, curs, euro, facturi, leu, orange, Telekom shortlinkhttp://crct.ro/nwrB

In luna iulie Telekom a calculat facturile la un curs euro de peste 4,9 lei, niciodata atins in Romania. Orange s-a luat dupa Telekom. Statul permite multinationalelor sa impuna ce curs valutar poftesc, fara sa tina cont de cursul BNR, scrie luba.ro.

Romania este printre putinele tari care, desi nu au aderat inca la moneda euro (fiind putin probabil ca aceasta schimbare sa se petreaca in urmatorii trei ani), permite marilor companii sa impuna preturi la bunuri, utilitati si servicii in moneda europeana. Printr-un vid legislativ permis de autoritatile Statului roman, profund antinational credem noi, s-a ajuns in situatia in care multinationalele sa poata impune abonamente in euro, facturate la cursul valutar pe care il doresc. Curs care nu are nimic de-a face cu cotatiile Bancii Nationale a Romaniei si cursul oficial raportat zilnic de BNR. In unele cazuri, cursul euro folosit pentru facturarea unor servicii de aceste companii nu a fost niciodata atins in Romania! Mai rau este ca odata dat tonul de una dintre aceste companii, si alte multinationale cu punct de lucru in Romania au ales aceeasi modalitate de facturate.

Telekom factureaza dupa cursul bancar al ING Bank

Sa luam asadar exemplul companiei de telefonie si comunicatii TELEKOMcea care „a implementat” practic modalitatea de facturare dupa chef. Printr-un anunt postat pe pagina oficiala a site-ului, Telekom si-a informat clientii ca incepand cu data de 15 aprilie 2019 contravaloarea serviciilor pe factura Telekom Romania Mobil se va face la un curs valutar oferit de o banca comerciala straina, altul decat cel oferit de BNR.

Concret, anunta la acea data Telekom, „cursul de schimb care va fi folosit pentru calculul facturii tale incepand cu data de 15 Aprilie 2019 este cursul publicat de catre Ing Bank Romania pentru persoane juridice” (facsimil 1).

De anuntul Telekom nu au luat insa la cunostinta toti beneficiarii serviciilor oferite de aceasta companie, din moment ce oamenii continua sa reclame modul de calcul al facturilor lor.

Spre exemplu, doua facturi distincte emise de Telekom in luna iulie 2020 au prevazut un curs valutar de 4,9358 lei/euro (1 iulie 2020), respectiv 4,9252 lei/euro (6 iulie 2020). Aceasta in conditiile in care in ziua emiterii facturilor BNR cota euro la 4,8372 lei/euro (1 iulie 2020), respectiv 4,8365 lei/euro (6 iulie 2020).

Continuarea pe luba.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.