Reteaua Corect

Cele mai profitabile companii din lume

Castiguri de zeci de miliarde de dolari in plina criza. Pentru aceste companii-gigant, este un lucru obisnuit. CNN Money a realizat topul celor mai profitabile companii din lume. Unele au inregistrat anul trecut castiguri de cateva ori mai mari decat in 2009.

Exxon, cea mai profitabila companie din lume.jpg Exxon, cea mai profitabila companie din lume.jpg
Sursa imagine: news.myjoyonline.com

Primele pozitii ale clasamentului sunt ocupate in special de companii petroliere care, ajutate de preturile ridicate ale titeiului, au inregistrat avansuri semnificative in 2010, potrivit Adevarul.

1. ExxonMobil. In 2010, profitul gigantului petrolier s-a ridicat la 30,5 miliarde de dolari. Comparativ cu 2009, castigurile companiei au inregistrat o crestere de 59% datorita preturilor ridicate ale titeiului. Evolutia se datoreaza si intrarii Exxon pe piata gazelor naturale.

2.  AT&T. Gigantul telecom american a terminat 2010 cu un profit de 19,9 miliarde de dolari, reprezentand o crestere de aproape 60% fata de anul anterior. O mare parte din aceste castiguri se datoreaza succesului inregistrat de aparatele iPhone create de Apple, pentru care AT&T a detinut drepturile exclusive.

3. Chevron. Compania petroliera (a doua ca marime din SUA, depasita doar de Exxon Mobil) a avut un profit de 19 miliarde de dolari in 2010, in crestere cu 82% fata de 2009. Evolutia spectaculoasa se datoreaza eficientizarii costurilor cu rafinarea si preturile ridicate ale titeiului.

4. Microsoft. Profitul inregistrat de producatorul de software s-a ridicat, in 2010, la 18,8 miliarde de dolari, cu 29% mai mare fata de cel din 2009. Si totul gratie sistemului de operare Windows 7. Potrivit datelor companiei, acesta s-a vandut in peste 175 de milioane de exemplare de la lansarea din 2009.

5. J.P. Morgan Chase&Co. Gigantul american este liderul incontestabil in randul bancilor americane. Profitul din 2010 este cel mai ridicat din istoria institutiei - 17,4 miliarde de dolari. Banca a inregistrat castiguri in toate domeniile in care opereaza.

6. Wal-Mart. Cel mai mare lant de  magazine din lume a inregistrat un profit in valoare de 16,4 miliarde de dolari.  In 2009 a reusit sa-i readuca pe americanii speriati de recesiune in magazine prin reducerea preturilor.

7. International Business Machines (IBM). IBM a terminat 2010 cu un profit de 14,8 miliarde de euro, cu 10% mai mare fata de cel din 2009. Evolutia se datoreaza faptului ca tot mai multe companii au investit in aparatura noua.

8. Apple. Succesul inregistrat de aparatele iPhone si tabletele iPad au transformat Apple in cea mai urmarita companie din lume. Castigul din 2010 o pozitioneaza si printre cele mai profitabile: 14 miliarde de dolari, cu 146% mai mari fata de 2009.

9. Johnson&Johnson. Cu toate ca a avut unul dintre cei mai dificili ani din istoria sa, compania JxandddJ a avut un profit de 13,3 miliarde de dolari in 2010. In ciuda scandalurilor legate de retragerea de pe piata a unor produse, gigantul farmaceutic a reusit sa-si majoreze castigurile cu 9% fata de 2009.

10. Berkshire Hathaway. Fondul de investitii condus de Warren Buffett, cel supranumit xghilrrOracolul din Omaha", a obtinut profituri in valoare de 13 miliarde de dolari in 2010. Dupa achizitionarea companiei feroviare Burlington Northern Santa Fe, fondul a inregistrat un avans semnificativ, iar profiturile au crescut cu 61% fata de 2009.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.