Reteaua Corect

Transportatorii cer renuntarea la contractele colective de munca

Scris de A E in 24 februarie 2011 la 13:32, in Companii. 343 vizualizari Intra in discutie Taguriangajati, codul muncii, contract colectiv, untrr shortlinkhttp://crct.ro/ndld

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri (UNTRR) considera ca prevederile Codului Muncii in forma actuala si reglementarile privind piata muncii instituie numeroase bariere birocratice si solicita liminarea actualelor contracte colective de munca si stabilirea unora cu conditii flexibile care sa duca la cresterea competitivitatii si care sa protejeze salariatii si angajatorii.

Sursa imagine: sxc.hu

"Prin flexibilizarea pietei muncii, formarea profesionala continua va redeveni un factor de interes comun atat pentru patronat cat si pentru sindicat, pentru cresterea calificarii angajatului, cresterea performantelor la locul de munca astfel incat partenerii sociali au de castigat impreuna intr-un proces sinergetic, in care patronatul creste eficienta si performanta, iar sindicatele cresc valoarea, performanta si posibilitatea de castig a angajatilor", se arata intr-un comunicat al UNTRR, preluat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, conditiile actuale din legislatia muncii sunt rigide si protejeaza lipsa de performanta si chiar furtul, iar reconversia profesionala este mult descurajata, fapt ce are consecinte directe asupra mobilitatii teritoriale si profesionale.

Astfel ca flexibilizarea pietei muncii va avea ca efect interesul angajatilor pentru cresterea performantei si a valorii acestora pe piata muncii.

Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, proiectul de modificare a Codului Muncii si intentioneaza sa se reuneasca in urmatoarele zile in sedinta speciala pentru a aproba documentul, asteptand si avizul Consiliului Economic si Social.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca a acceptat propunerea UNPR privind reglementarea contractelor colective de munca prin lege speciala, care urmeaza sa fie adoptata imediat dupa Codul Muncii.

Sindicatele nu sunt de acord cu scoaterea contractelor colective de munca din viitorul Cod al Muncii, sustinand ca in acest fel regulile minimale ca timpul de lucru, conditiile de lucru, salariul minim, trecerea la coeficientii de ierarhizare care sa departajeze lucratorii vor disparea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.