Reteaua Corect

Romania, locul doi in lume dupa usurinta cu care se infiinteaza o societate cu capital strain

Scris de A E in 07 iulie 2010 la 17:02, in Companii, Business. 139 vizualizari Intra in discutie Taguriacte, infiintare firma, top shortlinkhttp://crct.ro/n4yI

Romania ocupa locul doi in lume in topul usurintei cu care investitorii pot infiinta o societate cu raspundere limitata cu capital strain, dupa Slovacia, in conditiile in care acest proces necesita sapte proceduri si 11 zile, potrivit unui raport publicat, miercuri, de Banca Mondiala.

Indicele privind usurinta cu care se infiinteaza o societate straina, care evalueaza regimurile de reglementare pentru a intemeia o afacere, este de 89,5 pentru Romania si de 92,1 pentru Slovacia, in conditiile in care maximul este 100.

La polul opus se afla state precum Arabia Saudita si Angola, in care intemeierea unei firme dureaza cel mai mult, respectiv 263 de zile, adica aproape noua luni.

Indicele privind usurinta cu care se infiinteaza o societate straina se situeaza la 76,8 in Europa de Est si Asia Centrala si la 64,5 la nivel mondial.

Alti indicatori analizati in raportul Bancii Mondiale sunt arbitrajul disputelor comerciale, accesul la terenurile industriale si gradul in care este permisa detinerea de catre investitori straini din capitalul social. In acest din urma caz, raportul arata ca investitorii straini au dreptul in Romania de a investi in proportie de 100% in orice sector deschis societatilor private autohtone, exceptie facand sectoarele de transport aerian national si international, unde participatia straina la capital este limitata la maximum 49% pentru investitorii care nu provin din Zona Economica Europeana.

In ceea ce priveste accesul la terenurile industriale, indicele accesului la informatii referitoare la terenuri se plaseaza in Romania la 33,3, comparativ cu media din regiune de 50,3 si cu cea la nivel mondial, de 41,3.

Referitor la arbitrajul disputelor comerciale, indicele usurintei acestui proces se situeaza in Romania la 75,2, fata de media europeana de 69,7 si de cea mondiala, de 70,6. Codul de Procedura Civila din Romania prevede termene limita stricte pentru durata procedurilor de arbitraj: 5 luni pentru arbitrajele nationale si intre 10 si 12 luni pentru arbitrajele internationale, cu o perioada de prelungire de maximum 2 luni la cererea partilor. Exista, de asemenea, termene limita stricte privind prezentarea probelor in timpul arbitrajului.

Intregul raport poate fi accesat aici

 

Adrian Enculescu

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.