Reteaua Corect

Presedintele Bancii Transilvania, trimis in judecata pentru manipularea bursei si spalare de bani

Scris de Ionut Sisu in 12 iulie 2010 la 14:32, in Companii, Business. 221 vizualizari Intra in discutie Taguriancheta, banca transilvania, ciorcila, diicot, silaghi shortlinkhttp://crct.ro/n4EJ

DIICOT Cluj informeaza ca invinuitul Claudiu Silaghi a actionat in perioada 5 mai 2009 – 10 decembrie 2009 in mod concertat cu celelalte persoane acuzate, pe baza informatiilor privilegiate obtinute de la Sergiu Dascal, directorul de operatiuni al BT Securities, divizia de brokeraj a Bancii Transilvania.

Silaghi ar fi cumparat actiuni TLV in valoare de 74,7 mil. lei, pe numele soacrei sale, in scopul asigurarii unei pozitii dominante asupra cererii si ofertei acestor titluri, pentru crearea unor conditii incorecte de tranzactionare si in scopul ascunderii identitatii detinatorului real precum si aceea de a folosi informatia privilegiata cunoscuta inca din toamna anului 2008 (in calitatea sa de membru al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania S.A.), referitoare la intentia Bank of Cyprus Public Company Limited, de a achizitiona un pachet semnificativ de actiuni emise de Banca Transilvania.

In raport se mai mentioneaza ca Horia Ciorcila a luat la cunostinta informatii privilegiate referitoare la intentia Bank of Cyprus de a achizitiona un pachet semnificativ de actiuni emise de TLV, iar in data de 07 decembrie 2009, a folosit informatia privilegiata vanzand in cadrul a doua tranzactii, prin intermediul societati off shore Dodworth Limited cu sediul in Cipru, (controlata personal) actiuni TLV in valaore de 21,4 mil. lei, cumparatorului Bank of Cyprus.

Ciorciala si oficiali ai Bank of Cyprus anchetati de DIICOT

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism Serviciul Teritorial Cluj (DIICOT Serviciul Teritorial Cluj) au dispus trimiterea în judecata a conducerii Bancii Transilvania (TLV) pentru savarsirea infractiunilor de manipulare a pietei de capital, si spalare de bani, se mentioneaza intr-un comunicat DIICOT.

In afara de presedintele Horia Ciorcila si Claudiu Silaghi fost vicepresedinte al Consiliului de Administrasie al Bancii Transilvania, au mai ofst trimisi in judecata si Christofourou Georgios, directorul general al Bank of Cyprus, sucursala Romania, precum si un alt angajat al banci.

Actiunile TLV au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa, la scurt timp de la anunt, insa o parte din investitori au avut timp sa vanda actiuni, pretul acestora fiind in scadere cu 6,3%, una dintre cele mai mari inregistrate in 2010.

I.S.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.