Reteaua Corect

Președintele Asociației Fermierilor din România cere premierului demiterea ministrului Agriculturii

Daniel Botănoiu, noul președinte al Asociației Fermierilor din România (AFR), cere premierului Florin Cîţu demiterea ministrului Agriculturii Adrian Oros. Daniel Botănoiu a fost ales recent noul președinte al AFR, organizație care are o nouă conducere.

Daniel Butănoiu a scris: “În timp ce vremurile sunt tot mai tulburi, iar fermierii – trecuți deja pe sub toate furcile caudine – încearcă să găsească soluții la probleme create și din cauza incompetenței sau tupeului unora, apare și Oros să-și dea cu părerea despre realitatea din birou.

Dar variațiunile pe aceeași temă, cum că totul e în grafic (culmea ar fi să zică și Oros că fermierii sunt fericiți…!), n-ajută pe nimeni. Dimpotrivă! Domnule Oros, ne încurcați! După ce că sunteți nechemat pe aici, mai vorbiți și tâmpenii. Păi, ca ministru, în loc să pierdeți timpul cu declarații aberante despre producție, despre calitate sau cantitate, despre cum va fi grâul și în ce lume minunată trăim…, mai bine vă faceți treaba.

Chiar și așa mai lent cum sunteți, pas cu pas, ocupați-vă de PNS-ul așteptat de toți, nu-l lăsați nescris! Acest Plan Național Strategic pentru implementarea Politicii Agricole Comune 2021-2027 este prioritatea numărul unu pentru sectorul agroalimentar din România.

Drept urmare, vă reamintesc că trebuie scris. Și trebuie scris bine! Să vă reamintesc că ați mai scris prostii și după aia ați început să bociți peste tot că planul cel mai verde și cel mai verde plan…? Domnule Oros, măcar în al douăsprezecelea ceas înțelegeți cât de important este să aveți temele făcute, nu ne mai permitem să rămânem de căruță. Scrieți planul bine, luați în calcul că acest PNS trebuie să ofere toate instrumentele dezvoltării agriculturii naționale și a mediului rural, pe tot ce ține de acestea! Scrieți, domnule ministru, scrieți PNS mai repede că este în joc securitatea alimentară a românilor și lumea satului românesc.

Și, pe lângă PNS, haideți să vedem ce soluții găsiți cu plata subvențiilor! Haideți să vedem ce faceți pentru a proteja fermierii în fața celor de la mediu, de la fisc, de samsari și de toți cei care nu înțeleg cât de încercați sunt acești producători care ne pun pâinea pe masă! Acești fermieri loviți din toate părțile asigură securitatea și siguranța alimentară. Chiar nu vă pasă? Sunteți responsabil, treceți la treabă! Sau, dacă este prea mare pălăria pentru dvs., lăsați-ne! Ne încurcați. Deja ați scufundat agricultura României! Sau vreți s-o faceți submarin?

P.S. Domnule prim-ministru Cîțu, faceți-ne binele de care avem nevoie! Demiteți managerul de la ministerul agriculturii, adică pe dl Oros! RE-MA-NI-E-RE!!!”

“Este nevoie de un nou ministru al Agriculturii pentru a duce la bun sfârșit construcția Planului Național Strategic pentru noua Politică Agricolă Comună”, consideră Asociaţia Forţa Fermierilor.

Asociația Fermierilor din România (AFR) și-a ales noua echipă de conducere în cadrul Adunării Generale Extraordinare de astăzi, 7 iulie.

Consiliul Director al AFR este compus din 15 membri, iar conducerea executivă este asigurată de un birou executiv format din 5 membri: Daniel Botănoiu – președinte, Ion Cioroianu – vicepreședinte, Rădulescu Milica – vicepreședinte, Viorel Nica – vicepreședinte și Ionel Arion – vicepreședinte.

Până acum, Daniel Botănoiu a fost membru al asociației dar, în urma decesului președintelui asociației, Adrian Rădulescu, s-a impus completarea echipei de conducere, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Asociația Fermierilor din România are ca scop promovarea și protejarea agricultorilor care se ocupă, în principal, cu producția vegetală, indiferent de mărimea exploatațiilor pe care le lucrează, prioritatea fiind pusă in mod egal pe tinerii fermieri fără de care activitățile nu pot continua. Asociația își propune că încheie parteneriate și cu alte asociații, inclusiv cu cele care activează în sectorul zootehnic.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.