Reteaua Corect

Peste 150.000 firme risca amenda de pana la 5.000 lei pentru nedepunerea declaratiilor unice

Scris de A E in 24 februarie 2011 la 14:47, in Companii. 240 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, anaf, contributii sociale, declaratie unica venit, depunere shortlinkhttp://crct.ro/ndlv

Peste 150.000 de firme care nu au depus pana miercuri seara declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale risca o amenda de pana la 5.000 de lei daca nu transmit documentele pana vineri, 25 februarie, data limita.

Sursa imagine: arhivafoto.ro

"Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza (...) cu amenda de 500 - 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000-5.000 lei pentru persoane juridice. In situatia in care angajatorul nu depune in mod repetat declaratia lunara, acesta va fi declarat inactiv, cu consecintele legale ce decurg de aici", se arata intr-un comunicat al ANAF, citat de Mediafax.

Potrivit datelor centralizate de institutie, pana miercuri seara au fost depuse 315.534 declaratii (aproximativ 67% din total), din care 48.581 prin internet si 266.953 la ghiseu. Numarul total de contribuabili obligati sa depuna declaratia (angajatori si asimilati acestora) este de aproape 470.000.

"Dat fiind numarul mare de contribuabili cu obligatii declarative ce nu au efectuat inca operatiunile de depunere, conducerea ANAF a decis suplimentarea numarului de ghisee pana la 1.717 de unitati, la care se adauga 46 de ghisee puse la dispozitie de catre casele de asigurari sociale in judetele Brasov, Constanta, Cluj si Iasi, precum si in municipiul Bucuresti", se mai arata in comunicat.

In plus, institutia a decis ca joi si vineri la toate unitatile Fiscului de primire a declaratiilor sa se lucreze in doua schimburi, in intervalul orar 08:00-20:00. Programul va fi prelungit dupa orele 20:00 daca situatia o va cere, astfel incat sa fie inregistrate declaratiile.

Pana la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghiseu. Dupa 1 iulie transmiterea prin internet devine obligatorie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.