Reteaua Corect

Fondul Proprietatea nu va participa la majorarea de capital de la Poşta Română

Scris de newsreporter in 05 septembrie 2018 la 02:19, in Companii. 2477 vizualizari Intra in discutie Tagurifodul proprietatea, Posta Romana shortlinkhttp://crct.ro/ntfl

Johan Meyer, reprezentantul permanent al Franklin Templeton International Services, administratorul unic al Fondului Proprietatea, a declarat, marţi, că, în continuare, reprezentanţii nu sunt dispuşi să investească la Poşta Română şi contestă majorarea de capital, transmite Mediafax.

Reprezentantul FP a precizat că vor continua să conteste majorarea de capital de la Poşta Română, deoarece încă nu le-a fost prezentat un plan credibil pentru dezvoltarea businessului. În martie 2018, Ministerul Comunicaţiilor a decis să majoreze captialul social al Poştei Române cu aproape 227 de milioane de lei, dar FP a decis să nu participe şi a contestat în instanţă decizia. Ca urmare a acestei majorării, FP a ajuns să deţină o participaţie de 6,48% la Poşta Română, faţă de 25% anterior, iar Ministerul Comunicaţiiloar a ajuns de la 75% la 93,52%.

„Pentru investitorii noştri, ar însemna să aruncăm banii pe fereastră. Nu este ceva ce vrem să facem cu banii investitorilor noştri. Desigur, este un business care poate fi transformat, dar ai nevoie un management şi de nişte autorităţi dornice şi decise să facă acest lucru”, a subliniat Meyer, într-o conferinţă de presă.

Din acest motiv, reprezentantul FP a susţinut că sunt atât de concentraţi ca acele companii de stat la care deţin acţiuni să aibă management independent, pentru că doar aşa pot realiza un plan de dezvoltare durabil. „Aceşti manageri ar trebui să ia decizii pentru o perioadă îndelungată, dar, de obicei, nu sunt în poziţia de a face acest lucru. Au mandate de şase luni, după care pleacă şi nu sunt în postura de a realiza planurile pe care le fac şi nici în poziţia de a fi traşi la răspundere, dacă eşuează”, a mai spus Meyer.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.